You are here

Μεγάλα κέρδη για μετοχή Τρ. Κύπρου

14/03/2019 17:35

Κέρδη κατέγραψαν κατά τη χρηματιστηριακή συνάντηση της Πέμπτης οι μετοχές των τραπεζών με αισθητή άνοδο να σημειώνει η μετοχή της Τρ. Κύπρου.

Η μετοχή της Τρ. Κύπρου έκλεισε στο ΧΑΚ στο €1,30 και στο +7,79% με τζίρο €144 χιλ. Στο LSE, η BOCH βρίσκεται στα €1,30 και στο +6,54%.

Η μετοχή της Ελληνικής έκλεισε στα €0,73 και στο +0,83% και όγκο €15,4 χιλ. Το ΔΣ της τράπεζας συνεδριάζει σήμερα για θέματα κεφαλαίου.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 63,67 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο 1,53%, ενώ ο δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις 38,09 μονάδες και στο +1,52%.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις €215,3 χιλ.

Όσον αφορά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καταγράφουν μικτά πρόσημα ενώ οριακές μεταβολές σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές, μετά την είδηση πως η συνάντηση ανάμεσα στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον Κινέζο ομόλογό του θα προγραμματιστεί αργότερα από ό,τι σχεδιαζόταν.

Το Bloomberg μετέδωσε πως η συνάντηση μεταξύ του Τραμπ και του Σι Τζινπίνγκ, με στόχο την επίλυση του εμπορικού πολέμου, δεν θα λάβει χώρα αυτό τον μήνα και είναι πιθανότερο να πραγματοποιηθεί το νωρίτερο τον Απρίλιο.

Οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών εργάζονται με στόχο μια συμφωνία για την επίλυση της εμπορικής διαμάχης. Δημοσίευμα της Wall Street Journal ανέφερε νωρίτερα αυτό τον μήνα ότι ο Σι και ο Τραμπ θα μπορούσαν να καταλήξουν σε μια επίσημη εμπορική συμφωνία σε μια συνάντηση κορυφής γύρω στις 27 Μαρτίου.