You are here

Μοodιασε το ταμπλό

06/08/2003 13:15
Σημαντικές ζημιές κατέγραψε την Τετάρτη το χρηματιστηριακό ταμπλό μετά την χθεσινή υποβάθμιση των τριών Κυπριακών τραπεζών από τo διεθνή οίκο Moody’s. Οι σχετικές ανησυχίες των Moody’s για τις συνέπειες της ένταξης στο τραπεζικό σύστημα αποτυπώθηκαν στο ταμπλό της Οδού Κάμπου με τους τρεις τραπεζικούς τίτλους να καταγράφουν σημαντικές απώλειες. Οι τράπεζες συγκέντρωσαν τα δύο τρίτα σχεδόν του επενδυτικού ενδιαφέροντος υποχωρώντας στο σύνολο τους κατά 1.8%. Και οι τρεις τράπεζες έχασαν δύο σεντ έκαστη, με την Ελληνική να χάνει 3.1%, τη Λαϊκή 1.7% και την Κύπρου 1.4%. Το ΔΑΜ της BOC έχασε 6.1%.

Η υποβάθμιση των Moody’s σε συνδυασμό με την πτώση που παρατηρείται σήμερα στο ΧΑΑ έστειλαν το γενικό δείκτη πίσω στις 86,3 μονάδες υποχρεώνοντας τον σε απώλειες 1.6%. Πιεζόμενος από τις τράπεζες ο FTSE σημείωσε ζημιές 1.6%.

Σημαντικό ενδιαφέρον παρουσίασε για μία ακόμη συνεδρίαση η μετοχή της Globalsoft που έπεσε στα 7,4 σεντ και στο -12% μετά από δύο μέρες φανταστικών κερδών.

Ανώμαλη και η προσγείωση του warrant της Woolworth που έχασε 7% επιστρέφοντας στα 7,1 σεντ. Το warrant συγκέντρωσε το ένα δέκατο σχεδόν του σημερινού τζίρου.

Ο συνολικός όγκος παρέμεινε σε σχετικά ψιλά επίπεδα φθάνοντας τις £646 χιλιάδες.

Από τους τίτλους που έτυχαν διαπραγμάτευσης, 12 έκλεισαν με κέρδη, 50 με απώλειες και 14 χωρίς μεταβολή.