You are here

Οριακά κέρδη στο ΧΑΚ

17/06/2003 12:08
Με μικρή άνοδο έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στις 86,5 μονάδες. Η συνάντηση που ήταν επίσης η πρώτη μετά την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας να διατηρήσει τα επιτόκια αμετάβλητα, απέφερε κέρδη 0,5% για το ΓΔ, ο οποίος δέχθηκε ώθηση από τη Λαϊκή Τράπεζα και από τη χρηματοοικονομική Sharelink.

Ο επίλεκτος δείκτης FTSE με οριακά κέρδη 0,5% έκλεισε στις 352,7 μονάδες, ενώ ο όγκος συναλλαγών διαμορφώθηκε στις £347,9 χιλ. Ο πίνακας εμπορευσιμότητας φιλοξένησε σήμερα μόνο 4 τίτλους.

Με ποσοστό 26,2% επί του συνολικού όγκου, η μετοχή της Sharelink ήταν ο πλέον εμπορεύσιμος τίτλος της ημέρας και έκλεισε στα 6,8 σεντ με μεγάλα κέρδη 3%. Με όγκο 24,7% ακολούθησε η Λαϊκή Τράπεζα που κινήθηκε επίσης ανοδικά κλείνοντας στη £1,21 και στο +1,7%. Η μετοχή της Τοξότης με τζίρο 7,3% και κέρδη 3,2% έκλεισε στα 13,1 σεντ και η Ελληνική Τράπεζα που συμπλήρωσε τον πίνακα εμπορευσιμότητας με τζίρο 5,1% παρέμεινε στα 64 σεντ.

Με αξιόλογο όγκο 3,5% η Louis έκλεισε την ημέρα στα 16,3 σεντ και στο –0,6%, ενώ μεγάλα κέρδη 6,3% κατέγραψε η χρηματοοικονομική SAFS που έφθασε στα 6,8 σεντ συγκεντρώνοντας όγκο 3,4%.

Οι Κυπριακές Αερογραμμές που σήμερα προέβηκαν σε Profit Warning για τα εξαμηνιαία τους αποτελέσματα έκλεισαν τη συνεδρία στα 21 σεντ και στο +2,4% με μικρό τζίρο 0,8%. Η CAIR στην ανακοίνωση της αναφέρει ότι οι παράγοντες που συνέτειναν στην προβλεπόμενη διαφοροποίηση των αποτελεσμάτων της είναι κυρίως εξωγενείς, ως αποτέλεσμα του πρόσφατου πολέμου του Ιράκ και της οικονομικής ύφεσης που επηρεάζει Ευρωπαϊκές αγορές, στις οποίες δραστηριοποιείται το Συγκρότημα.

Σε Profit Warning για τα εξαμηνιαία της αποτελέσματα προέβη επίσης σήμερα και η A&P Paraskevaides. Η APE αναφέρει στην ανακοίνωση της ότι η μείωση οφείλεται στην οικονομική ύφεση που επεκράτησε τους πρώτους μήνες του έτους στην Κύπρο, καθώς επίσης και στην γύρω περιοχή και στις πολύ αυξημένες διαφημιστικές δαπάνες λόγω προώθησης και προβολής νέων προϊόντων και του αυξανόμενου ανταγωνισμού. Η APE έκλεισε τη συνάντηση στα 25 σεντ χωρίς μεταβολή και με αμελητέα κινητικότητα 0,2%.

Από τους τίτλους που έτυχαν διαπραγμάτευσης 39 κινήθηκαν ανοδικά, 25 πτωτικά και 21 παρέμειναν αμετάβλητοι.