You are here

Πέφτει η αυλαία στις τράπεζες

28/08/2002 13:43
Ο Μουσιούττας υποβάλλει πρόταση στις 5 το απόγευμα

Μεσολαβητική πρόταση υποβάλλει στις 5 μ.μ. ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Μουσιούττας, για την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στις εμπορικές τράπεζες.

Η εξέλιξη αυτή τροχιοδρομεί και πάλι την εργατική ειρήνη στον ευαίσθητο αυτό τομέα της οικονομίας, απομακρύνει τον κίνδυνο για νέες απεργιακές κινητοποιήσεις και επαναφέρει το θετικό εργασιακό κλίμα στις τράπεζες. Σύμφωνα με πληροφορίες μας η μεσολαβητική πρόταση του υπουργού Εργασίας θα έχει χαρακτήρα take it or live it (είτε γίνεται αποδεκτή είτε απορρίπτεται), ενώ παράλληλα θα προβλέπει κοινή αποδεκτή λύση στις επίμαχες διαφορές που αφορούν στο ευέλικτο ωράριο, στην επέκταση του ωραρίου για εξυπηρέτηση του κοινού, στην εγχώρηση υπηρεσιών σε ιδιώτες για θέματα μηχανογράφησης και τη διευθέτηση των δανείων που συνήψαν οι τραπεζικοί υπάλληλοι για αγορά μετοχών τη διετία 1999-2000.

Σε σχέση με τις μισθολογικές αυξήσεις, οι οποίες εν πάσει περιπτώσει έχουν συμφωνηθεί στο πλαίσιο των απευθείας διαπραγματεύσεων, το ποσοστό που θα παραχωρηθεί ενδέχεται να είναι κοντά στο 3%.

Τη μεσολαβητική πρόταση θα παραλάβουν εκ μέρους του Εργοδοτικού Συνδέσμου Τραπεζών, ο πρόεδρος του, Μιχάλης Ταγαρούλιας και εκ μέρους της ΕΤΥΚ, ο Γενικός της Γραμματέας Λοΐζος Χ’’Κωστής.