You are here

Σε αντίθετη τροχιά BOC και ΚΥΠΡ

22/09/2003 13:18
- Πτωτικά η Κύπρου στο ΧΑΚ, ανοδικά στο ΧΑΑ
- Συγκέντρωσε πέραν του μισού όγκου


Με την Τράπεζα Κύπρου να μονοπωλεί το ενδιαφέρον των επενδυτών συγκεντρώνοντας πέραν της μισής συναλλακτικής δραστηριότητας, ξεκίνησε η χρηματιστηριακή εβδομάδα στην οδό Κάμπου. Συγκεκριμένα, η Κύπρου συγκέντρωσε το 54,1% ή £412 χιλ. επί του συνολικού όγκου και κινούμενη σε αντίθετη τροχιά από ότι η μετοχή της εταιρείας στη Σοφοκλέους, έκλεισε τη συνεδρίαση της Δευτέρας στη £1,32 με απώλειες 0,8%. Στο ΧΑΑ αυτή τη στιγμή (1 μ.μ.) η ΚΥΠΡ βρίσκεται στη £1,34 και στο +0,9%, ενώ ανοδικά κινήθηκε και την Παρασκευή αφού έκλεισε στη £1,33 και στο +1,3%.

Το ΔΑΜ της Κύπρου επηρεασμένο από την κακή πορεία της μετοχής στο ΧΑΚ, έπεσε ξανά σε νέο αρνητικό τριετίας, υποχωρώντας στα 4,4 σεντ και στο –22,8% με τζίρο 8,6%.

Ο ΓΔ τιμών ξεκίνησε την βδομάδα με μικρές απώλειες 0,4% κλείνοντας στις 87,2 μονάδες και ο δείκτης FTSE με μεγαλύτερες ζημιές 0,7% έκλεισε στις 347,2 μονάδες. Ο όγκος συναλλαγών διαμορφώθηκε στις £759 χιλ.

Η Λαϊκή Τράπεζα με σημαντικό όγκο 5,9% και ζημιές 1,7% έκλεισε στη £1,16 και το ΔΑΜ της Woolworth με κέρδη 1,1% και όγκο 3,5% έκλεισε στα 9 σεντ.

Εταιρικά:

Στις σημαντικές εταιρικές εξελίξεις της μέρας συγκαταλέγονται σήμερα η ανακοίνωση της Τράπεζας Κύπρου για την επιτυχή έκδοση Ομολογιακού Δανείου ύψους 200 εκατ. ευρώ το οποίο όπως αναφέρεται θα συμβάλει στην ενίσχυση της κεφαλαιουχικής βάσης της Τράπεζας, καθώς επίσης και η ανακοίνωση της Rolandos για νέες αγωγές για απάτη εναντίον των μετόχων των εταιρειών MDI Beauty και Today’s Woman. Στα άξια αναφοράς βρίσκεται επίσης η ανακοίνωση της CTC για εξαγορά από την συνδεδεμένη της εταιρεία ΟΤΕnet Κύπρου ποσοστού 51% της εταιρείας Http Planitis Communication και η ανακοίνωση της Christis για σύναψη συνεργασίας με τη γαλλική Lactalis.

Από τους τίτλους που έτυχαν διαπραγμάτευσης 43 κινήθηκαν ανοδικά, 26 πτωτικά και 24 παρέμειναν αμετάβλητοι.