You are here

Σερί ανόδων «σπάζει» τις 90

21/08/2003 13:18
Με αισθητή άνοδο, την έκτη συνεχόμενη, έκλεισε την Πέμπτη η κυπριακή κεφαλαιαγορά εν μέσω προσδοκιών ότι τα χείριστα έχουν περάσει. Εν αναμονή των αποτελεσμάτων των τραπεζών που ανακοινώνονται την ερχόμενη βδομάδα, οι επενδυτές άρχισαν να ρίχνουν κλεφτές ματιές στο χρηματιστηριακό ταμπλό και να κάνουν μικρές, επιλεκτικές αλλά σταθερές τοποθετήσεις σε εταιρείες με θετικά αποτελέσματα αλλά και σε τίτλους με «σπεκουλαδόρικες» προοπτικές.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε σήμερα στις 90 μονάδες για πρώτη φορά από τον Απρίλη καταγράφοντας μικρή άνοδο 0,6% με το τζίρο να πέφτει από τα σχετικά ψηλά επίπεδα των τελευταίων δύο συνεδριάσεων αλλά να ξεπερνά τις £600 χιλιάδες. Χρηματιστές ανέφεραν μάλιστα στη StockWatch ότι ο τζίρος δεν οφείλεται σε προσυμφωνημένα πακέτα ενώ οι τοποθετήσεις θεσμικών παραμένουν περιορισμένες λόγω της κλειστής περιόδου.

Καταλυτικό ρόλο στη σημερινή συνεδρίαση φαίνεται να έπαιξε βέβαια και η νέα σημαντική άνοδος που κατέγραφε από το πρωί το ΧΑΑ, που την ώρα που γραφόταν το κείμενο είχε φθάσει το +1,7%.

Οι σπεκουλαδόροι επέστρεψαν σήμερα δριμύτεροι στέλνοντας τα ΔΑΜ της Woolworth στα 9,2 σεντ και στο +4.6% και τα ΔΑΜ της Κύπρου στα 17,8 σεντ με κέρδη 1,7%. Οι δύο τίτλοι συγκέντρωσαν μαζί το ένα έκτο του σημερινού τζίρου.

Αξιοπρόσεκτη και η απόδοση της GLC που επανήλθε στα μεγάλα κέρδη (+10,3%) με σχετικά αυξημένο όγκο φθάνοντας αισίως τα 9,6 σεντ, στο ψηλότερο σημείο των τελευταίων έξι μηνών.

Οι τράπεζες κινήθηκαν στο σύνολο τους ανοδικά κυρίως λόγω της Τράπεζας Κύπρου που κέρδισε 2 σεντ ή 1,4% συγκεντρώνοντας το ένα τέταρτο του επενδυτικού ενδιαφέροντος. Οι άλλες δύο μεγάλες τράπεζες δεν σημείωσαν μεταβολή.

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, 52 έκλεισαν ανοδικά, 20 πτωτικά ενώ 18 δεν είχαν μεταβολή.