You are here

Στο κόκκινο το ΧΑΚ

18/06/2018 17:42

Απώλειες κατέγραψε κατά την πρώτη χρηματιστηριακή συνάντηση της εβδομάδας το ΧΑΚ. Ο γενικός δείκτης τιμών στο ΧΑΚ  έκλεισε στις 68,24 μονάδες και στο -0,5% και ο FTSE στις 40,76 μονάδες και στο -0,46%.

Η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου έκλεισε στο ΧΑΚ στο €1,852 και στο -0,96% με τζίρο €86, χιλ. Στο LSE, η μετοχή της τράπεζας βρίσκεται επίσης στο €1,83 και στο -3,07%.

Το ΧΑΚ ανακοίνωσε σήμερα την αναστoλή της διαπραγμάτευσης των τίτλων της επενδυτικής Δήμητρα και της Logicom ενόψει της διαδικασίας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Ελληνικής Τράπεζας.

Τζίρο €20,6 χιλ. απορρόφησε η Ellinas Finance κλείνοντας με πτώση 3,33% στα €0,29.

Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών ανήλθε στις €120,2 χιλ.

Όσον αφορά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καταγράφουν απώλειες ενώ πτώση καταγράφουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τον βιομηχανικό Dow Jones να οδεύει για την πέμπτη διαδοχική αρνητική συνεδρίαση υπό τη σκιά των ανησυχιών για τον κίνδυνο κλιμάκωσης της εμπορικής αντιπαράθεσης της κυβέρνησης Τραμπ με τους μεγαλύτερους εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ.

Οι επενδυτές περιμένουν τα μέτρα που θα ανακοινώσει τα Πεκίνο μετά την απόφαση του Αμερικανού προέδρου την Παρασκευή να επιβάλει δασμούς $50 δισ. σε κινεζικά προϊόντα. Ο Τραμπ προειδοποίησε το Πεκίνο ότι θα εφαρμόσει και νέα μέτρα εάν υπάρξει απάντηση από την κινεζική πλευρά.

Από την πλευρά της η κινεζική  κυβέρνηση προειδοποίησε πως θα επιβάλλει ισόποσους δασμούς σε διάφορα προϊόντα που εισάγει από τις ΗΠΑ, επισημαίνοντας ότι ετοιμάζεται να επιβάλει δασμούς σε ενεργειακά προϊόντα, μεταξύ άλλων.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,33%, στο Παρίσι ο CAC 40 βρίσκεται στο -1,38% και στη Φρανκφούρτη ο DAX  στο -1,57%.