You are here

Τα WW το βιολί τους...

14/08/2003 13:22
Με αισθητά κέρδη έκλεισε την πιο υποτονική βδομάδα του χρόνου το ΧΑΚ, με αναλαμπή τα αγαπημένα των σπεκουλαδόρων ΔΑΜ της Woolworth (WW), που έκλεισαν με μεγάλα κέρδη 8.1% στα 8 σεντ και συγκεντρώνοντας τον τέταρτο μεγαλύτερο τζίρο της ημέρας.

Το τέλος της τελευταίας συνεδρίασης πριν το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου βρήκε το Γενικό Δείκτη στις 87,2 μονάδες και στο +0.5% και το τζίρο στις £474 χιλιάδες. Ο τζίρος θα ήταν αρκετά χαμηλότερος αν δεν προέκυπταν ανταλλαγές προσυμφωνημένων πακέτων σε τίτλους της Αθηνά και της Caramondani.

Μόλις επτά τίτλοι κατάφεραν να συγκεντρώσουν περισσότερες από £10,000 όγκο: οι μετοχές των τριών μεγάλων τραπεζών, οι τίτλοι της Woolworth και της CTC και η μετοχή της Αθηνά Επενδυτική.

Την τελευταία μέρα πριν την εισαγωγή της στο κεντρικό μητρώο η μετοχή της CTC έκλεισε στα 37,5 σεντ με άνοδο 1.4%, που ανεβάζει τα εβδομαδιαία κέρδη της στο 10%. Η μετοχή θα επιστρέψει στο πάτωμα μετά την ανακοίνωση των εξαμηνιαίων αποτελεσμάτων του Ομίλου και της απόφασης για το μέρισμα. Η μετοχή της Woolworth έκλεισε στα 23,2 σεντ με κέρδη 2.2% και τζίρο £10,434.

Εν αναμονή των εξαμηνιαίων τους αποτελεσμάτων και οι τρεις τράπεζες έκλεισαν με κέρδη, συγκεντρώνοντας το ένα τρίτο του σημερινού τζίρου. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η μετοχή της Ελληνικής που έκλεισε στα 64 σεντ με κέρδη 3.2% και τζίρο £37,000.

Από τους λιγοστούς, ομολογουμένως, τίτλους που έτυχαν διαπραγμάτευσης, 43 έκλεισαν με άνοδο, 20 με πτώση και 15 χωρίς μεταβολή.