You are here

Πιστοποιητικό καταλληλότητας και για τα μεταχειρισμένα

02/07/2002 12:44
Πιστοποιητικό καταλληλότητας θα εκδίδεται πλέον από 1ης Σεπτεμβρίου 2002 και για τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του τμήματος Οδικών Μεταφορών, με την εγγραφή μεταχειρισμένων οχημάτων θα εκδίδεται και έγκυρο πιστοποιητικό καταλληλότητας.

Για την έκδοση του σχετικού πιστοποιητικού καταλληλότητας θα πρέπει να προσκομίζεται πιστοποιητικό ελέγχου με την ένδειξη «ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ» το οποίο εκδίδεται από εγκεκριμένα ιδιωτικά συνεργεία τεχνικού ελέγχου οχημάτων. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση η διαδικασία για την εξασφάλιση πιστοποιητικού ελέγχου από τα ιδιωτικά συνεργεία ελέγχου οχημάτων στην Κύπρο είναι η ακόλουθη:

α) οι εισαγωγείς/ιδιοκτήτες μεταχειρισμένων οχημάτων θα καταβάλλουν το ποσό των £25 σε οποιοδήποτε Συνεργατικό Πιστωτικό Ίδρυμα.
β) στο έντυπο ΓΛ 289 θα αναγράφεται ο αριθμός πλαισίου του αυτοκινήτου.
γ) το όχημα θα παρουσιάζεται σε ένα από τα εγκεκριμένα ιδιωτικά συνεργεία τεχνικού ελέγχου όπου μετά τον έλεγχο θα εκδίδεται το έντυπο ΓΛ 289 με την ένδειξη «ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ».

Τα οχήματα θα πρέπει να παρουσιάζονται στα ΚΕΜΟ συνοδευόμενα με το έντυπο ΤΟΜ 5, την απόδειξη ΓΛ 289 με την ένδειξη «ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ» και τα άλλα απαιτούμενα έγγραφα με σκοπό την επιθεώρηση και εγγραφή. Όταν το όχημα εγγραφεί μαζί με τον τίτλο ιδιοκτησίας και την άδεια κυκλοφορίας ο ιδιοκτήτης θα παίρνει και το πιστοποιητικό καταλληλότητας το οποίο θα τοποθετείται στον ανεμοθώρακα του οχήματος.