You are here

Έκκληση στην κυβέρνηση να αντιμετωπίσει ακρίβεια

07/12/2022 11:59

Πολύ ανησυχητικά είναι τα δεδομένα για το κόστος ζωής των νοικοκυριών από τον πληθωρισμό και τον πόλεμο στην Ουκρανία, εκτιμά ο Σύνδεσμος Δανειοληπτών Τραπεζών (ΣΠΥΡΟΔΑΤ) σημειώνοντας ότι η Κυβέρνηση «θα πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να σκεφτεί σοβαρά πώς θα αντιμετωπιστεί αυτό το πρωτόγνωρο πρόβλημα».

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΠΥΡΟΔΑΤ αναφέρει ότι η Κυβέρνηση «επιβάλλεται να μελετήσει τρόπους μεγαλύτερης στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων για αντιμετώπιση της ακρίβειας και επιπλέον, να βρει τρόπους επιδότησης της δόσης δανείων των δανειοληπτών για αντιμετώπιση της αύξησης των επιτοκίων λόγω πληθωρισμού και άλλων γνωστών αιτίων».                               

Προσθέτει, ότι και στη χώρα μας «παρατηρείται περιορισμός των εξόδων με τους Κύπριους να έχουν περιορίσει τις αγορές τους, να έχουν μειώσει αρκετά τα περιττά έξοδα, αξιολογώντας τις ανάγκες τους και ξοδεύοντας κατά προτεραιότητα».  

Καταλήγοντας, αναφέρει ότι «είναι αδιαμφισβήτητο ότι οι επιπτώσεις από τα πιο πάνω θα προκαλέσουν μεγάλη αναστάτωση και ζημιές, σε πολλές επιχειρήσεις που θα αναγκαστούν να προβούν σε άμεσες ενέργειες με απολύσεις του προσωπικού για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας τους».