You are here

Ξεπερνά επίπεδα προ πανδημίας λιανικό εμπόριο

03/10/2022 12:19

Βελτιωμένη εικόνα παρουσιάζει το οκτάμηνο του έτους, το λιανικό εμπόριο σε σχέση με την περσινή χρονιά, όπως καταδεικνύουν νέα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις, την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2022, ο Δείκτης Όγκου Κύκλου Εργασιών Λιανικού Εμπορίου υπολογίζεται ότι σημείωσε αύξηση 2,2% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2021.

Ο δείκτης, καταγράφει αύξηση 8,2% σε σχέση με το οκτάμηνο του 2019, πριν την εμφάνιση της πανδημίας και των lockdown που περιόρισαν τη λειτουργία του τομέα για μεγάλο διάστημα πέρσι.

Στα υφάσματα, ενδύματα, υποδήματα σημειώθηκε ετήσια αύξηση 13,9%.

Αύξηση 8,3% σημειώνεται στον τζίρο ηλεκτρονικών υπολογιστών και τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό, κουρτίνες, χαλιά, βιβλία, γραφική ύλη, αθλητικό εξοπλισμό, παιχνίδια, άνθη, φυτά, ρολόγια, κοσμήματα, κ.ά.

Αύξηση 4,5% σημειώθηκε και στις ηλεκτρικές οικιακές συσκευές, έπιπλα, φωτιστικά, οικοδομικά υλικά, κ.ά.

Στο λιανικό εμπόριο τροφίμων, ποτών, καπνού (σε ειδικευμένα καταστήματα) καταγράφηκε μείωση 4,6% το οκτάμηνο του 2022, σε σχέση με πέρσι.

Τον Αύγουστο του 2021, ο Δείκτης Όγκου Κύκλου Εργασιών Λιανικού Εμπορίου αυξήθηκε κατά 5,1% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους.

Τα στοιχεία, παρουσιάζονται και στο StatWatch.

Γ.Χ.