You are here

Αντιδράσεις στην παράταση ακύρωσης ταξιδιωτικών vouchers

02/12/2021 15:48

Η Πρόταση Νόμου, η οποία θα παρατείνει για ακόμα έξι μήνες, τη χρονική περίοδο της εξαργύρωσης των πιστωτικών σημειώσεων, που αφορά μεταξύ άλλων οργανωμένα ταξίδια και κρατήσεις σε ξενοδοχεία, «είναι ακόμα μια ενέργεια σε βάρος των καταναλωτών», σύμφωνα με τον Κυπριακό Σύνδεσμο Καταναλωτών.
 
Σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι σύμφωνα με τον νόμο όσοι καταναλωτές δεν κάνουν χρήση των πιστωτικών τους σημειώσεων, vouchers, μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2021, τότε ο εκδότης της πιστωτικής σημείωσης, υποχρεούται να εξαργυρώσει τη πιστωτική σημείωση και να επιστρέψει τα χρήματα στους καταναλωτές μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2022.
 
Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών εκφράζει «την ισχυρή του αντίδραση στην υπό αναφορά Πρόταση Νόμου και καλεί όπως αποσυρθεί το συντομότερο δυνατό. Το θεωρεί ως ακόμα μια εχθρική ενέργεια σε βάρος των καταναλωτών. Η πανδημία δεν πλήττει μόνο τους επιχειρηματίες αλλά και τους καταναλωτές», αναφέρεται.
 
«Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών θεωρεί ότι η κατάθεση της πιο πάνω πρότασης είναι ακόμα μια ενέργεια σε βάρος των καταναλωτών. Οι επιχειρηματίες κατακρατούν τα χρήματα των καταναλωτών που πληρώθηκαν πριν από ενάμιση χρόνο και περίμεναν ότι επί τέλους θα τα έπαιρναν πίσω το αργότερο μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2022. Δεν είναι δυνατό τώρα να προστεθεί ακόμα μια πράξη σε βάρος τους», προστίθεται.
 
Το αιτιολογικό της κατάθεσης της Πρότασης θεωρείται από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Καταναλωτών ως «απαράδεκτο και προκλητικό για τη  νοημοσύνη των καταναλωτών. Στο κείμενο του αιτιολογικού, αφήνεται να νοηθεί ότι η Πρόταση Νόμου που κατατέθηκε είναι προς όφελος των καταναλωτών, ενώ ουσιαστικά είναι σε βάρος τους», καταλήγει η ανακοίνωση.