You are here

Ζητούν σύγκλιση επιτροπής ΥΠΕΜΠ για την ακρίβεια

15/09/2021 15:37

Έντονη ανησυχία για την έξαρση της ακρίβειας που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό στην αγορά, εκφράζει η ΠΑΣΥΔΥ με ανακοίνωσή της, στην οποία αναφέρει ότι για το θέμα προχωρεί σε ανάληψη κοινής δράσης με τους συνδέσμους καταναλωτών.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι η ακρίβεια που παρατηρείται «αναντίλεκτα έχει επιπτώσεις στους εργαζόμενους και στο βιοτικό τους επίπεδο».

Όπως αναφέρεται, η ΠΑΣΥΔΥ, εκφράζοντας τα συμφέροντα των καταναλωτών μελών της, αποφάσισε να δράσει από κοινού με τους Συνδέσμους Καταναλωτών. Με δική της πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου, στα κεντρικά γραφεία της ΠΑΣΥΔΥ, σύσκεψη με τους Προέδρους της Παγκύπριας Ένωσης Καταναλωτών & Ποιότητας Ζωής και του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών.

«Μέσα σε εποικοδομητικό κλίμα ανταλλάχθηκαν απόψεις επί αρκετών θεμάτων που αφορούν την ακρίβεια και παρατηρήθηκε σύγκλιση απόψεων ενώ ταυτόχρονα βεβαιώθηκε η ετοιμότητα όλων για στενή συνεργασία», σημειώνεται στην ανακοίνωση.
 
Μεταξύ άλλων, προστίθεται, «τη συζήτηση απασχόλησαν και οι χρεώσεις των τραπεζών, οι τιμές των καυσίμων, οι φορολογικές ελαφρύνσεις, όπως η μείωση του Φ.Π.Α. στα καύσιμα και τον ηλεκτρισμό, καθώς και τα κίνητρα για την πράσινη ενέργεια».
 
Επίσης, «αποφασίστηκε όπως ζητηθεί άμεσα σύγκληση της Συμβουλευτικής Επιτροπής για θέματα καταναλωτών του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας για συζήτηση του θέματος της ακρίβειας, της αύξησης του ηλεκτρικού ρεύματος και των ορυκτών καυσίμων και των επιπτώσεων που αυτά φέρουν πάνω στα υπόλοιπα προϊόντα που συμπεριλαμβάνονται στο καλάθι της νοικοκυράς».