You are here

Αύξηση 19,1% στις πωλήσεις τσιμέντου το Μάιο

16/06/2004 14:23
Μεγάλη αύξηση κατέγραψε η παραγωγή και διάθεση τσιμέντου στην κυπριακή αγορά το Μάιο, τόσο σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα όσο και σε σχέση με τον περασμένο Απρίλιο. Το γεγονός αυτό, αντανακλά την έξαρση στην οποία βρίσκονται οι εργασίες της κυπριακής κατασκευαστικής βιομηχανίας. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα πριν λίγο η Στατιστική Υπηρεσία, οι επιτόπιες πωλήσεις τσιμέντου ανήλθαν τον περασμένο μήνα σε 138 χιλιάδες τόνους, καταγράφοντας αύξηση 19,1% σε σχέση με πέρσι και 10% σε σχέση με τον Απρίλιο.

Τον περασμένο μήνα εξήχθησαν περίπου 15 χιλιάδες τόνοι τσιμέντο με αποτέλεσμα να μειωθεί η ποσότητα σε σχέση με τον περσινό Μάιο κατά 70,1%, και σχεδόν να πενταπλασιαστεί σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Η συνολική ποσότητα που διατέθηκε τους πρώτους πέντε μήνες στην κυπριακή αγορά ανήλθε σε 610.231 τόνους, σε σχέση με 513.542 τόνους την αντίστοιχη πενταμηνία του 2003, παρουσιάζοντας αύξηση 18,8%.

Ερωτηθείς σχετικά, ο γενικός διευθυντής της Κυπριακής Εταιρείας Τσιμέντου Γιώργος Στ. Γαλαταριώτης, υπέδειξε ότι η παραγωγή τσιμέντου έχει αυξηθεί σε μια προσπάθεια να καλυφθούν οι ανάγκες της αγοράς.











Του Στέλιου Ορφανίδη