You are here

Εκστρατεία ΕΕ για μείωση των πλαστικών

18/05/2018 16:31

Εκστρατεία για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε σχέση με τη μείωση των πλαστικών, με αφορμή και την εισαγωγή από 1η Ιουλίου της νομοθεσίας για τέλος στις πλαστικές σακούλες, αρχίζει η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο.
 
Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας, Ιερόθεος Παπαδόπουλος, επισκέφθηκε την Παρασκευή το ΚΥΠΕ και συνομίλησε με τον Διευθυντή Γιώργο Πενηνταέξ και τον Πρόεδρο του ΔΣ Λάρκο Λάρκου για το πώς μπορεί το ΚΥΠΕ να συνδράμει στην μεγάλη αυτή προσπάθεια. Έγινε επίσης ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων και για άλλα θέματα που απασχολούν σήμερα την ΕΕ.
 
Σε σύντομη δήλωση ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι είχε μια πολύ καλή συζήτηση με τον Πρόεδρο και τον Διευθυντή του πρακτορείου, τους οποίους και ενημέρωσε για τη μεγάλη εκστρατεία πληροφόρησης που θα ξεκινήσει η αντιπροσωπεία στην κυπριακή κοινωνία και αφορά τη μείωση των πλαστικών.
 
«Για τα οποία (πλαστικά) ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταθέτοντας μια πρόταση πανευρωπαϊκή για το πως θα τα μειώσουμε, μια που προβλέπουμε όταν αν συνεχίσουμε έτσι, το 2050 θα έχουμε περισσότερα πλαστικά στους ωκεανούς από ότι ψάρια. Κάναμε επίσης μια γενικότερη συζήτηση για το πώς μπορούμε να έχουμε καλύτερη συνεργασία, ήδη η συνεργασία μας είναι εξαιρετική αλλά πάντα κοιτάμε πως μπορούμε ακόμη περισσότερο να την βελτιώσουμε», ανέφερε.
 
Ο Πρόεδρος του ΔΣ Λάρκος Λάρκου είπε πως έγινε ανταλλαγή απόψεων γύρω από τα μεγάλα ευρωπαϊκά ζητήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση και πώς το ΚΥΠΕ, με τα μέσα που διαθέτει, μπορεί να γίνει ένας ακόμη πιο αποτελεσματικός αγωγός ειδήσεων και δράσεων της επιτροπής.

«Το ΚΥΠΕ είναι πρωταγωνιστής στη διακίνηση ειδήσεων που αφορούν την ΕΕ στο σύνολό της, με ανταποκριτή στις Βρυξέλλες με δράσεις δικές μας στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο, θέλουμε να παραμείνουμε πρωταγωνιστές γιατί η συμμετοχή μας στην ΕΕ είναι η μεγαλύτερη κατάκτηση του λαού μας από το 1960», ανέφερε.
 
Ο κ. Λάρκου είπε ακόμη πως με τον συνομιλητή του συμφώνησαν πως η ΕΕ είναι ένα πρότζεκτ ειρήνης που έχει ακόμη πολλά να συνεισφέρει στις προσπάθειες για να πάμε σε μια Κύπρο ενωμένη, με απρόσκοπτη συμμετοχή της από τον Απόστολο Ανδρέα στην Πάφο, στις Βρυξέλλες, στην Ισπανία, στην Ιρλανδία.

«Και σε ένα τέτοιο πρότζεκτ η ΕΕ ήταν και παραμένει ένας παίκτης που μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα», κατέληξε.