You are here

Επιστολή στον ΓΔ Υπ. Εμπορίου για καταγγελίες καταναλωτών

29/09/2021 12:29

Επιστολή στον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας απέστειλε ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών σχετικά με τη διερεύνηση δύο τουλάχιστον, όπως αναφέρει, καταγγελιών που έγιναν τον Μάιο του 2020, από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτών.

Σύμφωνα με την επιστολή, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, αναφέρεται ότι σε απάντηση της επιστολής του Συνδέσμου στις πιο πάνω καταγγελίες, στις 15 Ιουνίου 2020 «απαντήσετε ότι η Υπηρεσία διαβεβαιώνει τον Κυπριακό Σύνδεσμο Καταναλωτών ότι εξετάζει με πάσα σοβαρότητα τις καταγγελίες του Συνδέσμου ενώ στις 12 Ιουλίου 2021, δεκατρείς μήνες μετά την πιο πάνω απάντησή σας, επειδή ο Σύνδεσμος δεν είχε οποιαδήποτε πληροφόρηση, απέστειλε επιστολή για υπενθύμιση, διαμαρτυρόμενος για την μη ολοκλήρωση της διερεύνησης των καταγγελιών του».

«Στις 2 Σεπτεμβρίου 2021, δεκαεφτά μήνες μετά τις καταγγελίες του Συνδέσμου, μας απαντήσετε και πάλι ότι η Υπηρεσία διαβεβαιώνει τον Κυπριακό Σύνδεσμο Καταναλωτών ότι εξετάζει με πάσα σοβαρότητα τις καταγγελίες του Συνδέσμου. Έχοντας υπόψη τα πιο πάνω και τη σοβαρότητα των καταγγελιών του Συνδέσμου, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών δεν αποδέχεται τη διαβεβαίωσή σας ότι αντιμετωπίζετε τις καταγγελίες του με πάσα σοβαρότητα. Η ολοκλήρωση της διερεύνησης των καταγγελιών του Συνδέσμου θα έπρεπε να ολοκληρωθεί το αργότερο σε δυο μήνες και όχι δεκαεφτά μήνες μετά να μας απαντάτε ότι συνεχίζεται η διερεύνησή τους», προστίθεται.

«Κατά την εκτίμηση του Συνδέσμου, δυο είναι οι πιθανοί λόγοι της μη ολοκλήρωσης της διερεύνησης των καταγγελιών του Συνδέσμου.  Ο ένας μπορεί να αποδοθεί σε ανεπάρκεια της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή να ολοκληρώσει τη διερεύνηση και ο άλλος να οφείλεται σε διάφορους άλλους λόγους εκτός των συμφερόντων των καταναλωτών, που εμποδίζουν την ολοκλήρωση της διερεύνησης», αναφέρεται.

Καταλήγοντας στην επιστολή, ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι «όποιοι και να είναι οι λόγοι που μέχρι σήμερα η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή δεν ολοκλήρωσε τη διερεύνηση των καταγγελιών, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών, δυστυχώς, καταλήγει στο ίδιο συμπέρασμα. Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, τουλάχιστο στο θέμα των καταγγελιών του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών, δεν ενήργησε για την αποτελεσματική προστασία των καταναλωτών όπως έχει νομική υποχρέωση να κάνει και είναι εξάλλου και ο σκοπός της ύπαρξής της».