You are here

Έρευνα Υπουργείου Εμπορίου για εγγυητικές

18/02/2021 10:56

Η αρμόδια Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή προβαίνει στη δέουσα έρευνα σε σχέση με την καταγγελία στην οποία προέβη ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών περί παραβίασης του Περί Οργανωμένων Ταξιδίων Νόμου. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση του το Υπουργείο τονίζοντας ότι σε περίπτωση που η καταγγελία ευσταθεί θα εφαρμοστούν οι πρόνοιες του νόμου. Μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Η καταγγελία αφορούσε την κατάθεση εγγυητικών μικρότερης αξίας σε σχέση με ταξίδια για τα οποία οι καταναλωτές πλήρωσαν αλλά αναβλήθηκαν λόγω του κορωνοϊού.

Το Υπουργείο Εμπορίου απορρίπτει όμως τους ισχυρισμούς των καταναλωτών για τον Περί Οργανωμένων Ταξιδίων και Συνδεδεμένων Ταξιδιωτικών Διακανονισμών Νόμο (2017) και τους ισχυρισμούς του Συνδέσμου σε σχέση με την έγκριση που παραχωρήθηκε στον Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων να ενεργεί ως «εγκεκριμένο σώμα» στα πλαίσια της ισχύουσας νομοθεσίας.

Αναφορικά με το αίτημα του Συνδέσμου για τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας σε σχέση με το ποιοι δύναται να αιτηθούν προκειμένου να ενεργούν ως εγκεκριμένο σώμα, η θέση του Υπουργείου εξακολουθεί να παραμένει ότι το εγκεκριμένο σώμα θα πρέπει να κατέχει την απαιτούμενη τεχνογνωσία.

Το Υπουργείο απορρίπτει κατηγορηματικά, πρώτον, τον ισχυρισμό του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών ότι είναι εις γνώση του Υπουργείου ότι το επί του παρόντος διορισμένο εγκεκριμένο σώμα δεν εφαρμόζει τις υποχρεώσεις του και, δεύτερον, τις υπόνοιες για επίδειξη ανοχής του Υπουργείου σε θέματα διαφθοράς.

Η Υπουργός, τέλος, καλεί τον Σύνδεσμο να υποβάλει οποιαδήποτε στοιχεία έχει στην κατοχή του αναφορικά με τους ισχυρισμούς αυτούς.