You are here

Καίνε οι ανατιμήσεις αγαθών

16/09/2002 13:43
Τι αποκαλύπτει η έρευνα των καταναλωτών

Εξόφθαλμες είναι οι περιπτώσεις αδικαιολόγητων αυξήσεων στις τιμές βασικών αγαθών, αποκαλύπτει η έρευνα του Παγκύπριου Συνδέσμου Καταναλωτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η έρευνα του Συνδέσμου Καταναλωτών κάλυψε 24 υπεραγορές. Δώδεκα στη Λευκωσία και δώδεκα στη Λεμεσό. Το πόρισμα της έρευνας αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα πριν από το τέλος της εβδομάδας, μετά την αξιολόγηση των στοιχείων που γίνεται από εξειδικευμένη ομάδα τεχνοκρατών.

Πάντως οι ανατιμήσεις βασικών αγαθών είναι το κυρίαρχο στοιχείο της έρευνας, η οποία κάλυψε ουσιαστικά δέκα απαραίτητα είδη για το καλάθι της οικοκυράς. Τα αγαθά αυτά είναι το λάδι, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, (τυριά, χαλούμι γάλα) κρέατα, κοτόπουλο, όσπρια και ζυμαρικά.

Όπως πληροφορούμαστε, ο Σύνδεσμος Καταναλωτών θα διανέμει φυλλάδιο προς το καταναλωτικό κοινό σύμφωνα με το οποίο θα τονίζεται με έμφαση ότι ο καταναλωτής θα πρέπει να γνωρίζει τα δικαιώματα του τα οποία πρέπει να ασκεί, στην απόκτηση των βασικών αναγκών, στην ασφάλεια της υγείας από επικίνδυνα προϊόντα, στην αγορά αγαθών με ανταγωνιστικές τιμές και στην αποζημίωση στην περίπτωση ελαττωματικών προϊόντων.