You are here

Καταναλωτές: Συντονισμός για τις τιμές

26/09/2005 15:38
Για έλλειψη προληπτικής πολιτικής εκ μέρους της κυβέρνησης όσον αφορά τη συγκράτηση των τιμών, έκανε σήμερα λόγο, ο ΔΗΣΥ, δια στόματος του Προέδρου του κόμματος Νίκου Αναστασιάδη.

Ο κ. Αναστασιάδης, που μιλούσε μετά το πέρας της συνάντησης που είχε με αντιπροσωπεία του Παγκύπριου Συνδέσμου Καταναλωτών, είπε πως το θέμα των τιμών είναι πολύ σοβαρό αφού προκαλεί αλυσιδωτές αυξήσεις.

«Ευημερούν οι αριθμοί, δυστυχούν οι άνθρωποι», είπε ο κ. Αναστασιάδης, σημειώνοντας το κύρος και τη σοβαρότητα του Συνδέσμου Καταναλωτών όσον αφορά την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση των διαφόρων θεμάτων που απασχολούν τον καταναλωτή.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Καταναλωτών Πέτρος Μάρκου δήλωσε ότι εάν υπάρξουν συντονισμένες προσπάθειες, πολλά μπορούν να επιτευχθούν. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι και τα κόμματα μπορούν να συμβάλλουν ώστε κάποια θέματα να προωθηθούν στη Βουλή για θέσπιση νομοθεσίας.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Μάρκου χαρακτήρισε αδικαιολόγητη την αύξηση 12,5% που επιβλήθηκε στην τιμή του υγραερίου, σημειώνοντας ότι ο ΥΠΕΜΠ Γιώργος Λιλλήκας, θα πρέπει να παρέμβει με διάταγμα, όπως επιτρέπεται και από το κοινοτικό κεκτημένο.

Αναφορικά με το αίτημα των μεταφορών υγραερίου για προμήθεια, ο κ. Μάρκου είπε ότι «ενός κακού μύρια έπονται», σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να την πληρώνει ο καταναλωτής.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκ μέρους του ΔΗΣΥ, ο Εκπρόσωπος Τύπου Τάσος Μητσόπουλος καθώς και ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου Λευτέρης Χριστοφόρου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε ακόμη η στελέχωση υπηρεσιών καθώς και άλλα προβλήματα των καταναλωτών.

γχ