You are here

Νέα αύξηση στις παραδόσεις μπύρας τον Απρίλιο

14/05/2021 13:50

Μηναία αύξηση για τέταρτο συνεχόμενο μήνα εντός του 2021 παρουσίασαν τον Απρίλιο οι συνολικές παραδώσεις μπύρας, αντανακλώντας την ομαλοποίηση στην οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα και το άνοιγμα του τουρισμού, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, οι συνολικές παραδόσεις μπύρας τον Απρίλιο πλησίασαν τα 2,64 εκατ. λίτρα, παρουσιάζοντας αύξηση 11% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2020, όταν η Κύπρος βρισκόταν σε lockdown και είχε κλειστά τα αεροδρόμια, καταγράφεται αύξηση 116%.
 
Οι παραδόσεις μπύρας για εγχώρια κατανάλωση τον Απρίλιο ανήλθαν στα 2,5 εκατ. λίτρα, παρουσιάζοντας αύξηση 8,2% σε σύγκριση με τον Μάρτιο και αύξηση 110% σε ετήσια βάση, αντανακλώντας τη βελτίωση στους περιορισμούς κατά της πανδημίας, καθώς και την μικρή αύξηση στην εισροή τουριστών.
 
Ανοδικά κινήθηκαν και οι εξαγωγές, ο οποίες τον Απρίλιο ανήλθαν σε 135,680 λίτρα, καταγράφοντας αύξηση 114% σε σύγκριση με τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους και 391% σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2020.
 
Αν και οι παραδόσεις μπύρας παρουσιάζουν σημαντική βελτίωση, εντούτοις απέχουν από τις επιδόσεις της προ-κορωνοϊού εποχή. Ενδεικτικά οι παραδόσεις μπύρας τον Απρίλιο για εγχώρια κατανάλωση ανέρχονται στο 78% τον αντίστοιχο μήνα του 2019, με τη διαφορά να οφείλεται στη μεγάλη μείωση στην εισροή τουριστών.