You are here

Ρολάνδης: Δεν θα βγάλουμε «μαύρη λίστα»

27/08/2002 17:40
Θα το έκριναν αντιδεοντολογικό οι Βρυξέλλες

Ρίχνει το μπαλάκι στο Σύνδεσμο Καταναλωτών


Η Κυπριακή Κυβέρνηση δεν προτίθεται να ακολουθήσει το ελλαδικό παράδειγμα, εκδίδοντας «μαύρη λίστα» με τις επιχειρήσεις που πωλούν προϊόντα σε υπερβολικά ψηλές τιμές αφού παρόμοια λίστα εκδίδεται από το Σύνδεσμο Καταναλωτών. Αυτό ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Εμπορίου Νίκος Ρολάνδης σε ερώτηση δημοσιογράφου μετά την ανακοίνωση της υπογραφής συμφωνιών συνεργασίας με τον Έλληνα Υπουργό Ανάπτυξης, Άκη Τσοχατζόπουλο.

«Δεν έχουμε πρόθεση να εκδώσουμε οποιαδήποτε λίστα. Αυτό το κάνει, κατά καιρούς, ο Σύνδεσμος Καταναλωτών. Είναι έργο του Συνδέσμου, ο οποίος είναι σε απόλυτη συνεργασία με το Υπουργείο μας. Μάλιστα επιχορηγούμε το Σύνδεσμο γιατί θέλουμε την ενδυνάμωσή του, θέλουμε να προστατεύεται ο καταναλωτής» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρολάνδης.

Παρέμβαση του Υπουργείο, συνέχισε ο Κύπριος Υπουργός, «ενδεχομένως να θεωρηθεί αντιδεοντολογική από τις Βρυξέλλες».

Σχολιάζοντας τις ενέργειες της Ελληνικής κυβέρνησης για το θέμα της αισχροκέρδειας ο κ. Ρολάνδης ανέφερε: «είναι θέμα τρόπου αντιμετώπισης που μπορεί να είναι διαφορετικός σε κάθε χώρα. Εμείς δεν πιστεύω ότι πρέπει να έχουμε εμπλοκή (…) ο πληθωρισμός στην Κύπρο είναι σε πάρα πολύ χαμηλά επίπεδα. Πέρσι είχαμε 1,9% ενώ ο μέσος όρος των ευρωπαϊκών χωρών ήταν 2,4%. Με πληθωρισμό λοιπόν 1,9% έχω λόγο να εκδίδω τις λίστες που είπατε προηγουμένως διερωτήθηκε ο κ. Ρολάνδης και πρόσθεσε ότι εάν κάναμε κάτι τέτοιο τότε μιλούμε για εκατομμύρια προϊόντα που θα έπρεπε να μπουν πάνω σ΄ αυτό τον κατάλογο».