You are here

Ξεπάγωσαν οι λιανικές τον Ιούλιο

10/10/2003 18:34
Τις ενδείξεις για σταδιακή αναθέρμανση της κυπριακής οικονομίας ενίσχυσε σήμερα η ανακοίνωση των λιανικών πωλήσεων Ιουλίου. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το απόγευμα η Στατιστική Υπηρεσία, οι λιανικές πωλήσεις παρουσίασαν μεγάλη αύξηση 11.3% σε σύγκριση με τον Ιούνιο, με το δείκτη του όγκου λιανικών πωλήσεων να φθάνει τις 126,5 μονάδες, στο ψηλότερο φετινό σημείο.

Η αναθέρμανση του αγοραστικού ενδιαφέροντος τον Ιούλιο μείωσε την ψαλίδα επταμήνου στο –2.7% ενώ οι απώλειες από τον περσινό Ιούλιο εκμηδενίστηκαν (-0.1%).

Σύμφωνα με τα επιμέρους στοιχεία της Στατιστικής, στην άνοδο Ιουλίου συνέβαλαν οι αυξήσεις στον όγκο πωλήσεων που παρατηρήθηκε σε όλους τους επιμέρους κλάδους, συμπεριλαμβανομένων των κλάδων ενδυμάτων, υποδημάτων, ηλεκτρικών συσκευών, αυτοκινήτων, επίπλων και υπεραγορών.

Η ενίσχυση του αγοραστικού ενδιαφέροντος τον Ιούλιο ήταν ως επί το πλείστον αναμενόμενη λόγω της παρατηρούμενης σταδιακής ανάκαμψης της τουριστικής βιομηχανίας και των καλοκαιρινών ξεπουλημάτων. Τον Ιούλιο οι απώλειες στις τουριστικές αφίξεις περιορίστηκαν στο 2.8% και στα εισοδήματα στο 5.2%.