You are here

ΔΗΚΟ: Διορισμός διερευνητικής επιτροπής για διαβατήρια

11/11/2019 12:21

Το Δημοκρατικό Κόμμα απαιτεί τον διορισμό Διερευνητικής Επιτροπής για το θέμα της εκχώρησης διαβατηρίων, με όρους εντολής τη διερεύνηση πιθανών ποινικών, πολιτικών και διοικητικών ευθυνών.

Όπως δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος, οι δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, ότι η τριμελής Επιτροπή που διόρισε το Υπουργικό Συμβούλιο για να διερευνήσει τις περιπτώσεις εκχώρησης διαβατηρίων, που αμαύρωσαν την εικόνα της Κύπρου διεθνώς, δεν είναι διερευνητική,  αποδεικνύει ότι, για μια ακόμα φορά, είμαστε ενώπιον μιας απροκάλυπτης κοροϊδίας, με στόχο τη συγκάλυψη πολιτικών και άλλων ευθυνών.
 
Το Δημοκρατικό Κόμμα απαιτεί να διοριστεί διερευνητική επιτροπή, με όρους εντολής τη διερεύνηση πιθανών ποινικών, διοικητικών και πολιτικών ευθυνών, είπε, για να προσθέσει ότι «επιτέλους, δεν γίνεται, σ’ αυτό τον τόπο, να υπάρχουν σκάνδαλα, αλλά να μην υπάρχουν ένοχοι». 
 
Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία εκχώρησης διαβατηρίων από δω και πέρα, το Δημοκρατικό Κόμμα απαιτεί να κατατεθούν οι σχετικοί κανονισμοί, που έχουν ψηφιστεί με τον νόμο για τις πολιτογραφήσεις.

Και αυτοί οι κανονισμοί να εγκριθούν από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, συμπλήρωσε.