You are here

Διαμαρτυρία έξω από το προεδρικό για πολιτογραφήσεις

05/11/2020 10:17

Η Πλατφόρμα «Διαφθορά Τέλος!» εκφράζει τη μεγάλη της ανησυχία και απογοήτευση για τον χειρισμό εκ μέρους της κυβέρνησης και του Υπουργού Εσωτερικών του θέματος των πολιτογραφήσεων. 

Μελετώντας τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Εσωτερικό θεωρεί ότι η αποδοχή 827 νέων αιτήσεων από 10/10-31/10 (δηλαδή εντός 22 ημερών σε σύγκριση των 176 αιτήσεων που έγιναν αποδεκτές από Ιανουάριο – Οκτώβριο) πόρρω απέχει από την κατανόηση του διασυρμού τόσο του προγράμματος όσο και του ονόματος της Κύπρου. 

«Η καχυποψία των πολιτών αυξάνεται αν ληφθεί υπόψη ότι ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νουρής, στις 23 Οκτωβρίου, επτά μέρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας για κατάθεση αιτήσεων, είχε γράψει στο Twitter ότι από τις 10/10, που ανακοινώθηκε η κατάργηση του ΚΕΠ, μέχρι την Παρασκευή 23/10 είχαν κατατεθεί μόλις 6 αιτήσεις! Αυτό σημαίνει ότι οι 821 αιτήσεις έγιναν αποδεκτές σε 5 εργάσιμες μέρες!», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Πως εκτοξεύτηκαν εντός 7 ημερών σε 827; Η ανοχή της διαφήμισης της πώλησης διαβατηρίων αλλά και ο αδιαφανής τρόπος που χειρίζεται το Υπουργείο Εσωτερικών το θέμα επιβεβαιώνει την άποψη μας ότι η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν θέλει να επανορθώσει αλλά προσπαθεί μέχρι την τελευταία στιγμή να προωθήσει τα συμφέροντα πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων και των οικογενειών τους εις βάρος του κυπριακού λαού», τονίζεται. 

Η Πλατφόρμα καλεί τους πολίτες σε ειρηνική διαμαρτυρία αύριο στις 6:30μμ στο Προεδρικό Μέγαρο.

Γ.Χ.