You are here

Γ. Παπαχριστοφή: Δεν έχουν όραμα για Πόλη Χρυσοχούς

04/09/2022 06:00

Την απογοήτευσή του για τη μελέτη του Υφυπουργείου Τουρισμού, σε σχέση με την ανάπτυξη του διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς, εκφράζει ο δήμαρχος της Πόλης Γιώτης Παπαχριστοφή, στρέφοντας τα πυρά του προς την κυβέρνηση λέγοντας ότι οι κυβερνητικές υπηρεσίες, δεν είχαν και δεν έχουν κανένα όραμα για την κοινότητα.

Προσθέτει ότι, «και με το σχέδιο Natura, μας περιθωριοποιούν ακόμα περισσότερο».

Σε συνέντευξή του στη StockWatch, ο κ. Παπαχριστοφή, αναφέρει ότι η τουριστική ανάπτυξη στο δήμο είναι ανύπαρκτη, όπως ανύπαρκτα είναι και τα έσοδα του δήμου από τον τουρισμό, τα οποία δεν φθάνουν ούτε στο 5% των τουριστικών εσόδων των άλλων δήμων της επαρχίας Πάφου.

Απέδωσε το πρόβλημα στην απουσία μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων στο δήμο της Πόλης Χρυσοχούς και εξέφρασε την ελπίδα, ότι στο νέο Τοπικό Σχέδιο, θα προνοείται αύξηση του συντελεστή δόμησης κατά μήκος του παραλιακού μετώπου από το Νέο Χωριό μέχρι τον Πομό, ώστε να δημιουργηθούν μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και κάλεσε το Υφυπουργείο Τουρισμού να στηρίξει το συγκεκριμένο αίτημα του δήμου.

Να παραχωρηθεί το δικαίωμα της μεμονωμένης κατοικίας

Στη συνέντευξή του στη StockWatch, ο δήμαρχος της Πόλης Χρυσοχούς καταθέτει και τις απόψεις του δήμου, για το Τοπικό Σχέδιο Ακάμα.

Υποστηρίζει ότι, εάν το κράτος θέλει πραγματικά να βοηθήσει τους κατοίκους των κοινοτήτων του Ακάμα να παραμείνουν στις κοινότητες τους, θα πρέπει να τους δώσει ελκυστικά κίνητρα για ήπιες αναπτύξεις αλλά και την παραχώρηση αποζημιώσεων ή την προώθηση ανταλλαγών περιουσιών ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή, η οποία θα απεγκλωβίσει τους ιδιοκτήτες γης.

Παράλληλα, τάσσεται υπέρ της κοινότητας Ίνειας, διότι όπως σημειώνει, αδικείται σε σχέση με τις υπόλοιπες κοινότητες του Ακάμα.

Σχολιάζοντας την έναρξη του αυτοκινητόδρομου Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς, εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του, διότι όπως είπε, οι κοινότητες της περιοχής είναι παραμελημένες εδώ και χρόνια από το κράτος.

Αναφέρθηκε επίσης, στα νέα αναπτυξιακά έργα που προωθεί ο δήμος, το κόστος των οποίων κυμαίνεται στα €54,8 εκατ.

Διαβάστε τη συνέντευξη εδώ.

Της Ηρώς Ευθυμίου