You are here

Διαμαρτυρία για τις θαλασσινές σπηλιές της Πέγειας

27/02/2018 08:05

Αντιδρώντας στην υποβάθμιση και αλλοίωση των θαλασσινών σπηλιών της Πέγειας, όπως υποστηρίζει η κίνηση Save Akamas, διοργανώνει εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τη βουλή την ερχόμενη Τετάρτη.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση στόχος της εκδήλωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ώρα που θα συνεδριάζει η ολομέλεια της βουλής και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρουσιάσει το νέο υπουργικό συμβούλιο, είναι να δείξουμε ότι τα κοινά αγαθά ανήκουν σε όλες και όλους μας.

Η κίνηση Save Akamas, μεταξύ άλλων απαιτεί την εφαρμογή των οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των νόμων της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη διατήρηση και διαχείριση της φύσης και της άγριας ζωής, την πρόληψη και την αποκατάσταση οποιασδήποτε περιβαλλοντικής ζημιάς σε προστατευόμενα είδη άγριας ζωής, φυσικών οικοτόπων και σε προστατευόμενες ακτές.

Επιπλέον ζητούν την έκδοση διαταγμάτων διατήρησης και διαχείρισης της φύσης και της άγριας ζωής στις περιοχές του Δικτύου Natura 2000, τα οποία να περιλαμβάνουν νομικά δεσμευτικά μέτρα και ουσιώδεις όρους για τη διαφύλαξη όλων των περιοχών του δικτύου Natura 2000 στην Κύπρο.