You are here

Χ. Θεοπέμπτου: Έρχεται το τέλος της χερσονήσου Ακάμα

10/07/2022 06:00

Η πολεοδομία δεν αποφάσισε από μόνη της να κτίσει τον Ακάμα, δηλώνει ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων και πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής περιβάλλοντος Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, υποδεικνύοντας ότι οι περιβαλλοντικές οργανώσεις πάντα εναντιώνονταν στην πολιτική της μεμονωμένης κατοικίας και την εξεύρεση των εξειδικευμένων αναπτύξεων.

Σε συνέντευξή του στη StockWatch, ο κ. Θεοπέμπτου αφήνει σαφείς αιχμές κατά του προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, για πιέσεις προς την περιβαλλοντική αρχή για πιο αρεστές αναφορές στη γνωμάτευση.

Υποστηρίζει ακόμη ότι και η Υπηρεσία Θήρας εξαναγκάστηκε να αποσύρει την πρώτη της επιστολή και να στείλει δεύτερη για το θέμα του Ακάμα.

Διαβλέπει επίσης σκοπιμότητες πίσω από τις ενέργειες της κυβέρνησης για καθορισμό νέων πολεοδομικών ζωνών στον Ακάμα, λέγοντας ότι δεν αποφάσισαν από μόνοι τους η Πολεοδομία και το Πολεοδομικό Συμβούλιο να αλλάξουν τις πολεοδομικές ζώνες αλλά από κάπου πήραν οδηγίες.

Όπως αναφέρει στη συνέντευξη του στη StockWatch ο κ. Θεοπέμπτου, πριν τις προεδρικές εκλογές πάντα γίνονται βήματα προς τα πίσω όσον αφορά την προστασία του Ακάμα.

Διαβλέπει ακόμη να έρχεται το τέλος της Χερσονήσου του Ακάμα με τα έργα που προγραμματίζονται, όπως είναι η μεταφορά νερού και ηλεκτρικού ρεύματος προκειμένου να μπορούν να λειτουργήσουν τα διάφορα περίπτερα που θα στηθούν σε παραλίες και σε σημεία των δρόμων, εντός του Εθνικού Δασικού Πάρκου Ακάμα.

Σημειώνει επίσης ότι δεν έχουν πεισθεί ότι θα είναι ήπιες οι αναπτύξεις που προτείνονται στο Αναθεωρημένο Τοπικό Σχέδιο Ακάμα, παρά την προσπάθεια του Υπουργού Περιβάλλοντος Κώστα Καδή να διασκεδάσει τις ανησυχίες τους.

Στη συνέντευξή του στη StockWatch, ο κ. Θεοπέμπτου διευκρίνισε ότι η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού Περιβάλλοντος με το Κίνημα Οικολόγων και περιβαλλοντικές οργανώσεις δεν είχε το ποθητό αποτέλεσμα διότι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι οι αναπτύξεις θα επηρεάσουν ανεπανόρθωτα την περιοχή Ακάμα.

Τονίζει ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να μελετήσει τρόπους με τους οποίους οι κάτοικοι θα έχουν ωφελήματα και όχι να επικεντρώνεται και πάλι στο αγαπημένο της είδος που είναι οι κατασκευές και τα κτήρια.

Διαβάστε τη συνέντευξη εδώ.

Της Ηρώς Ευθυμίου