You are here

Καδής: Σύσκεψη για Θαλασσινές Σπηλιές την ερχόμενη εβδομάδα

14/03/2018 14:23

Την ερχόμενη εβδομάδα προγραμματίζεται η σύσκεψη στο υπουργείο εσωτερικών για τις αναπτύξεις στην Πέγεια, δήλωσε ο υπουργός γεωργίας Κώστας Καδής.

Σε δηλώσεις στη StockWatch μετά τη συνεδρία του υπουργικού συμβουλίου είπε ότι «σήμερα αποστέλλω στον υπουργό εσωτερικών Κωνσταντίνο Πετρίδη τις εισηγήσεις μας, με τα μέτρα για προστασία της φύσης στην περιοχή των Θαλασσινών Σπηλιών Πέγειας».

Υπενθυμίζεται ότι σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα με όλα τα εμπλεκόμενα τμήματα του υπουργείου γεωργίας κωδικοποιήθηκαν άμεσα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα για προστασία της περιοχής στις Θαλασσινές Σπηλιές.

Μεταξύ των μέτρων είναι η αναίρεση οποιωνδήποτε παρανομιών που έχουν παρατηρηθεί στην περιοχή, η χωροθέτηση και τα επιθυμητά χαρακτηριστικά των μελλοντικών αναπτύξεων, υιοθετώντας και την  εισήγηση του γενικού ελεγκτή για πλήρη απαγόρευση οποιασδήποτε ανάπτυξης ή οικοδομής στη ζώνη προστασίας της παραλίας.

Στα μέτρα περιλαμβάνονται επίσης οι επιτρεπόμενες ανθρώπινες δραστηριότητες, με τρόπο που να λαμβάνεται υπόψη η προστατευόμενη χλωρίδα, πανίδα και οικότοποι της περιοχής όπως είναι η απαγόρευση της διέλευσης με διαδρόμους και πεζοδρόμους από Θαλασσινές Σπηλιές προς την παραλία, η απαγόρευση της ποιοτέχνισης με κιόσκια και άλλα ξένα είδη, της απαγόρευσης των σκαφών στην περιοχή της φώκιας και την απαγόρευση μηχανοκινήτων πάνω από τις σπηλιές. 

Της Ηρώς Ευθυμίου