You are here

Νέα αποβάθρα στο ξενοδοχείο Parklane θέλει ο ρώσος επιχειρηματίας

16/03/2018 07:14

Άδοξα έληξε η συνεδρία της επιτροπής εκτίμησης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το θέμα της αποβάθρας την οποία αιτείται ο ρώσος επιχειρηματίας ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Parklane στον Πύργο Λεμεσού.

Ο λόγος είναι η μη εκπροσώπηση της Αρχής Λιμένων και η διαμαρτυρία του κοινοτάρχη Πύργου ότι δεν τους ενημέρωσε κανένας για το έργο.

Η γενική διευθύντρια της Αρχής Λιμένων Ανθή Κληρίδου σε δηλώσεις στη StockWatch παραδέχθηκε ότι «ο χώρος που θα κατασκευαστεί η αποβάθρα υπεύθυνη είναι η Λιμενική Αρχή εντούτοις λόγω φόρτου εργασίας και παράλληλης συνεδρίας στη βουλή δεν έγινε κατορθωτή η εκπροσώπηση της».

Πρόσθεσε εντούτοις ότι «θα επαναληφθεί η συνεδρία διότι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο κοινοτάρχης Πύργου, ο οποίος δεν ενημερώθηκε σχετικά, έχει διαφορετική άποψη».

Ο κοινοτάρχης Πύργου Ανδρέας Σπύρου στις δικές του δηλώσεις στη StockWatch περιορίστηκε να πει ότι κανένας δεν ενημέρωσε την κοινοτική αρχή για το έργο, κάτι που έπρεπε να πράξει η εταιρεία.

Η εκπρόσωπος της εταιρείας δεν θέλησε να επεκταθεί για τους λόγους που αιτείται τη δημιουργία μεγάλης ξύλινης αποβάθρας.

Σύμφωνα με την προκαταρτική μελέτη που κατατέθηκε στην περιβαλλοντική αρχή εκ μέρους του ρώσου επιχειρηματία ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου Parklane το οποίο πήρε τη θέση του ξενοδοχείου Meridien, το έργο αφορά την κατασκευή νέας αποβάθρας μπροστά από το ξενοδοχείο.

Σήμερα υπάρχουν τρεις ξύλινες παλιές αποβάθρες οι οποίες θα αποξηλωθούν και στη θέση τους θα γίνει μια καινούργια 100 μέτρων.

Το πλάτος της θα ξεκινά από 2,5 μέτρα, όσον προχωρεί θα αυξάνεται και θα καταλήγει σε ένα μεγάλο κυκλικό χώρο.

Η πρόνοια είναι για αποβάθρα δημόσιας χρήσης.

Σημειώνεται επίσης ότι η Αρχή Λιμένων είναι υπεύθυνη για την έκδοση άδειας χρήσης του χώρου ενώ αρμόδια αρχή για την τελική έγκριση έχει η επαρχιακή διοίκηση η οποία θα εκμισθώσει το έργο στον επιχειρηματία, στη βάση του περί αποβάθρων νόμο.

Η συνεδρία θα επαναληφθεί αφού κατατεθούν όλα τα στοιχεία από τις αρμόδιες αρχές στην επιτροπή εκτίμησης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Της Ηρώς Ευθυμίου