You are here

Περιβαλλοντικές ανησυχίες για ψηλά κτήρια στη Λευκωσία

26/01/2023 11:10

Το λάθος που έγινε στη Λεμεσό «χάριν όσων επωφελήθηκαν από το κυβερνητικό σχέδιο πολιτογραφήσεων, δεν πρέπει να επαναληφθεί και στη Λευκωσία και ειδικά γύρω από την παλιά πόλη που έχει χαρακτηριστεί ως Περιοχή Ειδικού Χαρακτήρα», αναφέρει η Περιβαλλοντική Κίνηση Κύπρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της «στην περιοχή όπου ανεγείρονται ψηλά κτίρια, όπως αυτό που προγραμματίζεται στην οδό Κινύρα στη Λευκωσία, πρέπει να υπάρχει ελεύθερος χώρος και πάρκα ανάλογου μεγέθους, υπηρεσίες που να μπορούν να εξυπηρετήσουν τέτοια κτίρια, ο χαρακτήρας της περιοχής, κ.λπ.».

Προσθέτει ότι η ανέγερση ψηλών κτιρίων που πρέπει να είναι φιλικά στους χρήστες, μπορεί να γίνεται μόνο σε ειδικά επιλεγμένες νέες περιοχές και αφού προηγηθούν, περιβαλλοντικές μελέτες και μελέτες για το πώς θα επηρεαστεί η κυκλοφορία οχημάτων σε ολόκληρη την περιοχή.

Καταλήγοντας, η Περιβαλλοντική Κίνηση Κύπρου αναφέρει ότι «το οικονομικό συμφέρον μερικών ατόμων δεν μπορεί να τίθεται πάνω από το κοινό συμφέρον, την ιστορία, το χαρακτήρα και το μέλλον των πόλεων μας και σε τελική ανάλυση την ποιότητα ζωής των ανθρώπων».