You are here

Πράσινο σε νέες προσθήκες στο ξενοδοχείο Anasssa

27/03/2019 14:05

Η περιβαλλοντική αρχή άναψε πράσινο για χορήγηση άδειας για προσθηκομετατροπές στο ξενοδοχείο Anassa της Thanos Club Hotels που βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων της κοινότητας Νέου Χωριού, Πάφου.

Προτού δοθεί η έγκριση ετοιμάστηκε προκαταρτική έκθεση επιπτώσεων στο περιβάλλον (ΠΕΕΠ) και μελέτη δέουσας εκτίμησης επιπτώσεων στο περιβάλλον (ΔΕ), η οποία αξιολόγησε τις επιπτώσεις από το προτεινόμενο έργο στους οικότοπους και τα είδη καθορισμού της περιοχής καθώς η προτεινόμενη ανάπτυξη γειτνιάζει και εμπίπτει στις περιοχές του δικτύου Natura 2000.

Αποτελεί μεταξύ άλλων, σημαντικό αναπαραγωγικό βιότοπο των θαλάσσιων χελωνών και παρουσιάζει ενδιαιτήματα της μεσογειακής φώκιας Monachus monachus. Επίσης η ανάπτυξη εφάπτεται και της ζώνης προστασίας της παραλίας της εν λόγω περιοχής.

Το ξενοδοχείο αποτελείται από 177 δωμάτια/366 κλίνες και διάφορες εγκαταστάσεις όπως εστιατόρια, καταστήματα, πισίνες κλπ, και με τις προτεινόμενες προσθηκομετατροπές θα αυξηθεί σε 186 δωμάτια/382 κλίνες.

Η περιοχή στην οποία έχει αναπτυχθεί και λειτουργεί η ξενοδοχειακή μονάδα είναι παραλιακή. Η πλησιέστερη οικιστική ζώνη από τα τεμάχια ανάπτυξης της μονάδας απέχει περίπου 900 μέτρα.

Σε ακτίνα 1 χιλιομέτρου περίπου από το σημείο που είναι κατασκευασμένη η ξενοδοχειακή μονάδα υπάρχουν τουριστικά καταλύματα, τουριστικές διευκολύνσεις/υπηρεσίες, κέντρα αναψυχής/ψυχαγωγίας, κατοικίες, γραφεία, καταστήματα και καλλιεργούμενες εκτάσεις.Το μέσο υψόμετρο στο χώρο υλοποίησης του έργου είναι περίπου 7 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας.

Σύμφωνα με τον μελετητή, οι αλλαγές που θα επέλθουν είναι τέτοιας φύσης και έκτασης που δεν αποτελούν αναγκαία την οποιαδήποτε μεταβολή στον τρόπο λειτουργίας της ξενοδοχειακής μονάδας, συμπεριλαμβανομένων της παροχής των βασικών υπηρεσιών που προσφέρει μια ξενοδοχειακή μονάδα.

Η περιβαλλοντική αρχή έθεσε μια σειρά όρων και προϋποθέσεων τόσο κατά τη διάρκεια της κατασκευής των έργων όσο και κατά τη λειτουργία της ξενοδοχειακής μονάδας.

H.E.