You are here

ΠτΔ: Πολιτιστικά κέντρα θα γίνουν τα κτίρια ΣΚΤ

17/08/2018 09:36

Τις πρώτες ενδείξεις της διαχείρισης που θα γίνει από πλευράς κυβέρνησης των περιουσιακών στοιχείων που απέκτησε το κράτος από τον συνεργατισμό έδωσε χθες ο πρόεδρος της Δημοκρατιας.

Μιλώντας ψες σε εκδήλωση στη Βάσα Κοιλανίου είπε ότι τα κτίρια της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας μπορούν να γίνουν πολιτιστικά κέντρα ή να δοθούν στα κοινοτικά συμβούλια.

«Είμαι βέβαιος ότι με την ευρύτερη πολιτική μας (για στήριξη των κοινοτήτων), και με την ανάκτηση των ακινήτων της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, μετά τις δυσάρεστες εξελίξεις, κάτι τέτοιο θα αποτελέσει ένα από τα βασικά που χρειάζονται οι κοινότητες μας είτε για να στεγαστούν Πολιτιστικά Κέντρα είτε τα Κοινοτικά Συμβούλια κ.ά.», τόνισε.

Τόνισε την αποφασιστικότητα και την πρόθεση «να δούμε πώς αξιοποιούνται προς όφελος των κοινοτήτων μας τα κτήρια των Συνεργατικών Πιστωτικών Ιδρυμάτων που μέσα από τους κόπους, τους μόχθους, τις υστερήσεις σας έχετε δημιουργήσει».

Πρόσθεσε ότι χρειάζεται να ολοκληρωθούν κάποιες διαδικασίες.

Ο πρόεδρος επεσήμανε ότι το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης είναι ιδιαίτερα έντονο όσον αφορά τις ορεινές κοινότητες, όσον αφορά τις μικρές κοινότητες.

Τον Σεπτέμβρη θα είμαστε σε θέση να εξαγγείλουμε το σχέδιο ανάπτυξης των ορεινών κοινοτήτων Τροόδους στο οποίο εμπίπτετε, ανέφερε.

«Ταυτόχρονα, με διάφορα έργα υποδομής θέλουμε να δώσουμε έμφαση στο ενδιαφέρον που επιδεικνύουμε στην αναζωογόνηση των εγκαταλελειμμένων κοινοτήτων μας».