You are here

Άλλοι τέσσερις πύργοι από Pafilia στη Λεμεσό

13/02/2018 07:04

Άλλους τέσσερις πύργους 43, 38, 31 και 25 ορόφων προγραμματίζει να ανεγείρει η εταιρεία Pafilia, επιδιώκοντας την πώληση 345 διαμερισμάτων.

Οι τέσσερις πολυόροφες πολυκατοικίες, που απευθύνονται κυρίως στην αγορά ξένων, μπαίνουν σήμερα στο μικροσκόπιο του τμήματος περιβάλλοντος, με το φαινόμενο των πύργων να λαμβάνει διαστάσεις παρά τον προβληματισμό που υπάρχει από αρμόδιους θεσμικούς φορείς.

Το κόστος του νέου project «Limassol Neo» υπολογίζεται στα €250 εκ. και αναμένεται να ανεγερθεί δίπλα από το δημόσιο κήπο, σύμφωνα με την προκαταρτική περιβαλλοντική μελέτη του έργου.

Σημειώνεται ότι υπό εξέλιξη βρίσκονται τα κατασκευαστικά έργα ενός ακόμη πύργου της εταιρείας Pafilia στη Λεμεσό, με την επωνυμία Limassol One επί της παραλιακής λεωφόρου, λίγα μέτρα πιο κάτω, δίπλα ακριβώς από τους δίδυμους πύργους.

Σύμφωνα με την προκαταρτική περιβαλλοντική μελέτη που κατατέθηκε στο τμήμα περιβάλλοντος, η ανάπτυξη «Limassol Neo» προγραμματίζεται στο παραλιακό μέτωπο της πόλης επί της λεωφόρου 28ης Οκτωβρίου δίπλα από το δημοτικό κήπο.

Χωροθετείται 825 μέτρα δυτικά από την οργανωμένη παραλία «Ακτή Ολυμπίων Β» της οποίας η ποιότητα των νερών κολύμβησης για τα έτη 2011-2016 αξιολογήθηκε ως εξαιρετική.

Η υπό αναφορά ανάπτυξη εκτός από τους τέσσερις πύργους θα περιλαμβάνει καταστήματα εμπορικής χρήσης, εστιατόρια, δύο επιπέδων υπόγειους χώρους στάθμευσης και καλυμμένο χώρο στάθμευσης έξι επιπέδων, συνολικά 1473 χώροι στάθμευσης.

Συν οι χώροι πρασίνου και πλατεία με τοπιοτεχνικούς χώρους.

Το έργο, αν όλα πάνε καλά, αναμένεται να ξεκινήσει το Μάρτιο του 2019 και να ολοκληρωθεί το 2024.

Όπως επισημαίνεται στην προκαταρτική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων η οποία θα εξεταστεί σήμερα από την επιτροπή εκτίμησης περιβαλλοντικών επιπτώσεων στην οποία συμμετέχουν όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίας, με την υλοποίηση του έργου επιδιώκεται η αναβάθμιση της λεωφόρου 28ης Οκτωβρίου και εμπλουτισμού του οικιστικού εμπορικού προϊόντος της περιοχής.

Στο τεμάχιο που εξετάζει η παρούσα μελέτη έχει ήδη υποβληθεί το 2010 και εγκρίθηκε πολεοδομική άδεια αναφοράς ΠΑ194/2010 και ΠΑ332/2001 σχετικά με παρόμοια ανάπτυξη η οποία όμως δεν προχώρησε λόγω της οικονομικής κρίσης. Η νέα ανάπτυξη απλά βελτιώνει λειτουργικά και αισθητικά την ανάπτυξη για την οποία ήδη υπάρχουν οι σχετικές άδειες.

Ειδικότερα το έργο προτείνεται να χωροθετηθεί στα δημοτικά όρια του δήμου Λεμεσού και θα ανεγερθεί στο τεμάχιο με αριθμό 217 (Σχ. 54/596103).

Το συνολικό εμβαδόν του τεμαχίου χώρου ανάπτυξης ανέρχεται σε 23,754 τετραγωνικά μέτρα ενώ η κάλυψη της ανάπτυξης ανέρχεται στα 9,150 τ.μ. και το συνολικό δομήσιμο εμβαδό της ανάπτυξης ανέρχεται στα 61,980 τ.μ. το οποίο συμπεριλαμβάνει και 2 χιλ. τ.μ. εμβαδό εμπορικών χρήσεων.

Το εν λόγω τεμάχιο από το 2016 χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης, κυρίως από επισκέπτες του ζωολογικού κήπου Λεμεσού.

Εντός του τεμαχίου βρίσκονται 160 δέντρα κυρίως ελιές νεαρής ηλικίας τα οποία θα μεταφυτευτούν σε άλλα σημεία κατά την τοπιοτέχνιση του έργου, όπως επισημαίνει η εταιρεία στη μελέτη.

Της Ηρώς Ευθυμίου