You are here

Δύο πύργοι στην Πιαλέ Πασά

23/05/2020 10:12

Στην υλοποίηση της μικτής ανάπτυξης Naoc Projects, την οποία  συνθέτουν οι δίδυμοι πύργοι «Ποσειδώνας» και «Απόλλωνας», ύψους 92 μέτρων, συναίνεσε η περιβαλλοντική αρχή, στα παράλια του δήμου Λάρνακας.

Σύμφωνα με τη μελέτη εκτίμησης των επιπτώσεων στο περιβάλλον (ΜΕΕΠ) το έργο της εταιρείας «ATN GREEN SYNERGY», αφορά την κατασκευή και λειτουργία δύο παρόμοιων πολυώροφων κτιρίων 12 ορόφων έκαστο, το κτίριο «Ποσειδώνα» και κτίριο «Απόλλωνα», στην τοποθεσία «Παπουτσοσυκιές» στο νότιο άκρο της Λάρνακας, στη συμβολή των οδών Πιαλέ Πασά, Αναξίμανδρου και Αμαζόνων, περίπου 200 μέτρα βορειοδυτικά της παραλίας Καστέλλα.

Όπως αναφέρεται στη μελέτη τα δύο υπόγεια επίπεδα και τα πρώτα τρία επίπεδα, που προγραμματίζονται για εμπορική ανάπτυξης των δύο κτιρίων θα είναι ενιαία, ενώ από το τέταρτο επίπεδο και έπειτα, όπου θα αποτελούνται από οικιστικές αναπτύξεις τα δύο κτίρια θα διαχωρίζονται μεταξύ τους. Στο τρίτο επίπεδο των κτιρίων (ενιαίο) θα υπάρχει υπαίθρια κολυμβητική δεξαμενή.

Στον υπόγειο χώρο κάτω από τα δύο πολυώροφα κτίρια θα δημιουργηθεί ιδιωτικός χώρος στάθμευσης 32 θέσεων συνολικά (εκ των οποίων οι 6 θέσεις θα είναι για άτομα με ειδικές ανάγκες) αλλά και άλλοι βοηθητικοί χώροι.

Το έργο χωροθετείται 15 μέτρα δυτικά από το πλησιέστερο σημείο της ακτογραμμής, 550 μέτρα ανατολικά από τη Ζώνη Προστασίας της Αλυκής και 800 μέτρα βορειοανατολικά από την κύρια Αλυκή Λάρνακας. Είναι επίσης, 1450 μέτρα βορειοανατολικά από την Ειδική Ζώνη Αεροδρομίου Λάρνακας, 80 μέτρα  βορειοδυτικά από το Αλιευτικό Καταφύγιο Λάρνακας και 500 μέτρα νότια από Περιοχή Ειδικού Χαρακτήρα (περιοχή στην οποία υπάρχουν σε σημαντική συχνότητα οικοδομές ή άλλα ανθρωποποίητα στοιχεία κοινωνικού, ιστορικού, αρχαιολογικού, αρχιτεκτονικού, πολεοδομικού ή άλλου ενδιαφέροντος ή περιοχές με ιδιαίτερα αξιόλογο φυσικό περιβάλλον).

Η περιοχή αυτή αποτελεί το τμήμα της Σκάλας που εκτείνεται γύρω από τον ναό του Αγίου Λαζάρου και την Τ/Κ συνοικία.

Tης Ηρώς Ευθυμίου