You are here

Μετακομίζει σε ιδιόκτητο κτίριο το κτηματολόγιο

08/08/2022 13:43

Υπογράφηκε σήμερα το συμβόλαιο για το νέο κτίριο του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας από τον Υπουργό Μεταφορών Γιάννη Καρούσο και τον Υπουργό Εσωτερικών Νίκο Νουρή.

Το έργο το οποίο θα ανεγερθεί στον Δήμο Αγλατζιάς όπως ανέφερε ο κ. Καρούσος ανέρχεται σε κόστος €22,294 εκατ. και συνολικό εμβαδόν 12,620 τετραγωνικά μέτρα, ενώ η υλοποίηση του θα διαρκέσει 36 μήνες.

Η υλοποίηση του έργου εμπίπτει στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Οικονομικών, ενώ αναμένεται να αφαιρέσει ένα μεγάλο κόστος από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις, γύρω στο €1 εκατ. το χρόνο σύμφωνα με τον κ. Νουρή.

Ο υπουργός μεταφορών, ανέφερε πως πλέον το τμήμα αποκτά τη δική του ιδιόκτητη στέγη αφού μέχρι σήμερα ήταν διάσπαρτο στη πρωτεύουσα, δυσκολεύοντας τη διεκπεραίωση των εργασιών αλλά και την εξυπηρέτηση του κοινού.

Μέχρι και σήμερα, καταβάλλονταν γύρω στις €700 χιλ. για τα ενοίκια του τμήματος.

Από πλευράς του ο κ. Νουρής εξέφρασε την ικανοποίηση του για την υλοποίηση του έργου, αναφερόμενος στην ανάγκη στέγασης των κρατικών υπηρεσιών ως εξαγγελία και της κυβέρνησης.

Το πενταόροφο κτίριο θα στεγάσει τη διοίκηση, γραφεία, αρχείο, καφετέρια.

Ο Γιάννης Καρούσος τόνισε πως είναι σημαντικό να παραδοθεί εντός των χρονοδιαγραμμάτων, ενώ ο ΥΠΕΣ αναγνώρισε το πρόβλημα των καθυστερήσεων διαφόρων έργων.

Το νέο κτίριο θα στεγάζει υπό την στέγη του όλες τις ουσιώδες υπηρεσίες, συμβάλλοντας στο κυκλοφοριακό πρόβλημα, ανέφερε ο Νίκος Νουρής.

Όσον αφορά το θέμα των καθυστερήσεων άλλων έργων που εξέτασε και το υπουργικό συμβούλιο σύμφωνα με τον ΥΠΕΣ, ο κ. Νουρής ανέφερε πως «έχουμε υποχρέωση να βελτιώσουμε τις διαδικασίες».

Μ.Κ.