You are here

Στα σκαριά ανάπτυξη άνω των €800 εκατ. στη Λεμεσό

24/05/2023 17:03

Η εταιρεία Rofeno properties Limited προωθεί μεγάλη σύνθετη επένδυση της οποίας το προκαταρτικό κόστος υπολογίζεται στα €856.000.000, στην ενορία Αγίας Φύλας στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με τη μελέτη εκτίμησης επιπτώσεων στο περιβάλλον (ΜΕΕΠ) που κατατέθηκε στην περιβαλλοντική αρχή η προτεινόμενη ανάπτυξη δημιουργεί ένα περιβάλλον μικτής χρήσης, που θα αποτελείται από εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις παγκόσμιας κλάσης, κορυφαίες υποδομές επιχειρηματικών πάρκων με στόχο τη δημιουργία ενός επιτυχημένου περιβάλλοντος καινοτομίας, όλα ενταγμένα σε μια ενοποιημένη και ολοκληρωμένη οικιστική ανάπτυξη που περιβάλλεται από πράσινα πάρκα και υποστηρίζει κοινωνική, ψυχαγωγική και χωρική υποδομή

Συγκεκριμένα το προτεινόμενο χωροταξικό σχέδιο θα καλύπτει μια έκταση γης 949.916 τ.μ. και θα περιλαμβάνει τις ακόλουθες κύριες χρήσεις με συνολικό δομήσιμο εμβαδόν (συντελεστή δόμησης) 350.785 τ.μ.:

- Ιδιωτικό Σχολείο

- Ιατρικό Ίδρυμα - Κέντρο Αποκατάστασης Ευρωπαϊκής Επωνυμίας (European Branded) που θα υποστηρίζει σειρά Μονάδων Υποβοηθούμενης Διαβίωσης

- Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας

- Επιχειρηματικό Πάρκο

- Αθλητικές Εγκατάστασης - Οργανωμένο Αθλητικό Κέντρο Πολλαπλών Δραστηριοτήτων, Ενιαία

- Ιδιωτικός Χώρος Πράσινου του Επιχειρηματικού Πάρκου

- Ενιαία και Οργανωμένη Οικιστική Ανάπτυξη που θα εμπεριέχει στοιχειώδεις υποδομές Εμπορίου και Αναψυχής (προς εξυπηρέτηση της ίδιας της ανάπτυξης)

Η κατασκευή του προτεινόμενου έργου αναμένεται να γίνει σταδιακά. Οι στρατηγικές χρήσεις πιθανότατα θα κατασκευαστούν σε δύο διαδοχικά στάδια, ενώ τα υπόλοιπα κτίρια θα ακολουθήσουν σε 5 στάδια, με περίπου 2 χρόνια για κάθε φάση και ορισμένες βασικές επικαλύψεις.

Ως εκ τούτου, η κατασκευή αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2030.

Από την πλευρά της, το Σχολείο θα κατασκευαστεί σε δύο φάσεις, με την πρώτη να αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τον Σεπτέμβριο του 2024.

Της Ηρώς Ευθυμίου