You are here

Στα σκαριά η 10η φάση του Venus Gardens

31/01/2023 12:57

Την ανέγερση και λειτουργία της 10ης  φάσης της οικιστικής ανάπτυξης «Venus Gardens», προωθεί η εταιρεία «Αρμονία Estates Ltd» στην κοινότητα Χλώρακας, στην επαρχία Πάφου.

Η εταιρεία κατέθεσε ενώπιον της περιβαλλοντικής αρχής  μελέτη εκτίμησης επιπτώσεων στο περιβάλλον (ΜΕΕΠ), η οποία αφορά την καταγραφή και περιγραφή των επιπτώσεων που πιθανό να προκληθούν από έργο.

Σύμφωνα με τη ΜΕΕΠ, η 10η φάση έχει ως κύριο σκοπό τη δημιουργία δύο  κτιρίων (Block 2 και Block 3) έξι ορόφων με ισόγειο σε προεξοχή και καλυμμένους χώρους στάθμευσης ενώ δεν θα υπάρχουν καθόλου υπόγεια επίπεδα, μαζί με δευτερεύουσες υποστηρικτικές χρήσεις.

Οι κατασκευαστικές εργασίες του έργου αναμένεται να αρχίσουν με την έκδοση των απαραίτητων αδειών, και εκτιμάται πως θα διαρκέσουν 2-3 χρόνια.

Αντισταθμιστικά μέτρα για δύο επιπλέον ορόφους

Αξίζει να σημειωθεί πως η παρούσα ΜΕΕΠ εξετάζει αποκλειστικά τη φάση 10 της προτεινόμενης ανάπτυξης, η οποία περιλαμβάνει τη δημιουργία δύο «ψηλών» κτιρίων, που υπερβαίνουν κατά δύο το μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό ορόφων στην περιοχή, ωστόσο ακολουθώντας τις ισχύουσες διατάξεις του νόμου, παραχωρείται για χρήση από το κοινό, υπαίθριος χώρος, πλατεία και πράσινο, κατά μήκος του ανατολικού συνόρου του έργου και σε άμεση σύνδεση με το δημόσιο πράσινο, ως αντισταθμιστικό μέτρο.

Κατά τη λειτουργία του προτεινόμενου έργου οι επιπτώσεις που αναμένονται θα πρέπει να τύχουν προσεκτικής και ορθολογικής διαχείρισης, ώστε να μειωθούν σε αποδεκτά επίπεδα.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο η εταιρεία «Armonia Estates Ltd», είχε πραγματοποιήσει δημόσια διαβούλευση σχετικά με τη συγκεκριμένη ανάπτυξη.

Η.Ε.