You are here

Ξεκινούν τα έργα στη ξύλινη αποβάθρα Λάρνακας

17/11/2022 13:33

Ο δήμος Λάρνακας και η Kition Ocean Holdings, η κοινοπραξία που ανέλαβε το έργο ανάπλασης της Μαρίνας και του Λιμανιού Λάρνακας στο πλαίσιο συμφωνίας με την Κυπριακή Δημοκρατία που ενεργοποιήθηκε την 1η Απριλίου 2022, ανακοίνωσαν ότι άρχισαν οι εργασίες για τα βελτιωτικά έργα στη ξύλινη αποβάθρα της Μαρίνας Λάρνακας.

Στόχος της κοινοπραξίας, που ανέλαβε το έργο, είναι να δημιουργηθεί μία πλήρως αναβαθμισμένη αποβάθρα, η οποία θα αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη.

Σχετικά με την έναρξη των εργασιών στην αποβάθρα της Μαρίνας ο δήμαρχος Λάρνακας Αντρέας Βύρας δήλωσε ότι, «αυτή είναι μια ιστορική στιγμή για την πόλη της Λάρνακας, αφού η έναρξη των εργασιών στην υφιστάμενη Μαρίνα σηματοδοτεί και επίσημα την έναρξη των εργασιών της Α’ φάσης του έργου της ενιαίας ανάπτυξης του Λιμανιού και της Μαρίνας, κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί η ανάπτυξη της θαλάσσιας περιοχής και μέρος των χερσαίων αναπτύξεων».

Παράλληλα, συνεχίζει, «με την συντήρηση και την ανάδειξη των εγκαταλειμμένων παλιών φάρων και τον παλιό χειροκίνητο γερανό που βρίσκονται εντός της μαρίνας, θα αναδειχτούν σε μεγάλο βαθμό  ιστορικά στοιχεία που συνδέουν το παρελθόν με το σύγχρονο τρόπο ζωής της πόλης».

«Η υλοποίηση του τεράστιου και σημαντικού αυτού έργου θα καταστήσει τη χώρα μας προορισμό επενδύσεων με προοπτικές σταθερής και βιώσιμης ανάπτυξης. Η Kition Ocean Holdings, έχει υποβάλει τόσο στο Δήμο Λάρνακας, όσο και στους αρμόδιους κρατικές Υπηρεσίες αιτήσεις για πολεοδομικές και οικοδομικές άδειες για την Ά φάση του έργου, οι οποίες και θα εξετάσουν το συντομότερο. Η πορεία των εργασιών είναι μέσα στο πλαίσιο του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης του έργου βάση του αρχικού προγραμματισμού χωρίς οποιεσδήποτε καθυστερήσεις», τονίζει.

Από την πλευρά του ο Ιδρυτής της Kition Ocean Holdings Πάνος Αλεξάνδρου δήλωσε: «Οι εργασίες αναβάθμισης της διατηρητέας αποβάθρας θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τοποθέτηση νέου φωτισμού και καθισμάτων και τη δημιουργία ενός μουσείου φωτογραφίας στο οίκημα που στεγαζόταν μέχρι πρόσφατα το 23ον Σύστημα Ελλήνων Ναυτοπροσκόπων Λάρνακας. Οι εργασίες θα εκτελούνται σταδιακά, με στόχο τον μικρότερο δυνατό επηρεασμό των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο. Τα σκάφη που είναι ελλιμενισμένα στη Μαρίνα, θα μετακινούνται ανάλογα με τους χώρους όπου θα εκτελούνται τα έργα».

Τα έργα ανάπλασης της αποβάθρας εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν πριν το καλοκαίρι του 2023.