You are here

Αλλαγές στις μεικτές τουριστικές αναπτύξεις

30/03/2022 16:07

Την τροποποίηση του πλαισίου για τις μεικτές τουριστικές αναπτύξεις ενέκρινε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, με τον Υφυπουργό Τουρισμού να εξηγεί ότι η πιο σημαντική, που δεν αλλάζει τον συνολικό συντελεστή δόμησης, αφορά την αύξηση του οικιστικού ποσοστού εντός του συνολικού μεικτού εμβαδού της μεικτής τουριστικής ανάπτυξης από 33% σε 40%. 

Μιλώντας μετά από τη συνεδρία του Υπουργικού, ο κ. Περδίος διευκρίνισε ότι το υφιστάμενο πλαίσιο ισχύει από το 2013 και ήταν μνημονιακή υποχρέωση. Εξήγησε ότι λόγω της πανδημίας αρκετοί επιλέγουν αντί ξενοδοχείων ή καταλύματα με πολυκοσμία, μια τουριστική μονάδα με ξενοδοχειακές ή τουριστικές υπηρεσίες. Επίσης, ανέφερε, πολλές αγορές στις οποίες στοχεύουν μέσω της Εθνικής Στρατηγικής Τουρισμού, όπως η Σαουδική Αραβία και άλλες χώρες του κόσμου, υπάρχει η συνήθεια οι οικογένειες να ταξιδεύουν μαζί, 8 – 9 – 10 άτομα πολλές φορές – όπως είπε – και θέλουν να μείνουν σε ένα σπίτι με τουριστικές υπηρεσίες.

«Πιστεύουμε ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε καλύτερα στο άμεσο μέλλον, αυτές τις νέες αγορές, τις νέες τάσεις και θα βοηθηθεί ο τομέας επενδυτικά», σημείωσε.