You are here

Έρχεται πολυώροφο ξενοδοχείο στον Πρωταρά

03/03/2022 15:20

Η εταιρεία «Derova Ltd», κατέθεσε μελέτη εκτίμησης των επιπτώσεων στο περιβάλλον (ΜΕΕΠ) από την προσθήκη στο υφιστάμενο ξενοδοχείο, πολυώροφο κτήριο ύψους 29 μέτρων, στο δήμο Παραλιμνίου.

Σύμφωνα με τη ΜΕΕΠ, που κατατέθηκε ενώπιον της περιβαλλοντικής αρχής το υπό εξέταση έργο αφορά στην επέκταση υφιστάμενης ξενοδοχειακής μονάδας τεσσάρων αστέρων δυναμικότητας 175 δωματίων (144 δίκλινα /σουίτες και 31 τετράκλινα δωμάτια) στην τοποθεσία «Βρυσούδια» στο δήμο Παραλιμνίου.

Η επέκταση αφορά την ανέγερση ενός πολυώροφου κτιρίου ύψους 29 μέτρων, δυναμικότητας 112 δωματίων (107 δίκλινα /σουίτες και 5 τετράκλινα δωμάτια), το οποίο θα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο με διπλό ύψος, και 7 ορόφους, καθώς επίσης διαμόρφωση 119 υπαίθριων χώρων στάθμευσης στο ισόγειο, 15 εκ των οποίων θα αφορούν χώρους στάθμευσης ΑμεΑ, και επαναδιαμόρφωση των υφιστάμενων υπαίθριων χώρων βόρεια των υφιστάμενων κτιριακών υποδομών του ξενοδοχείου.

 Το έργο θα είναι Ενεργειακής Απόδοσης Α, και φωτοβολταϊκά πλαίσια θα τοποθετηθούν στα στέγαστρα των θέσεων στάθμευσης και στην οροφή των κτηρίων, για κάλυψη ποσοστού περίπου 65% των ενεργειακών του αναγκών.

Το προτεινόμενο έργο προσβλέπει στον εμπλουτισμό και τη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής, καθώς και την προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού μέσω της ενίσχυσης σε δυναμικότητα διαμονής της παραλιακής περιοχής του δήμου Παραλιμνίου, όπως σημειώνεται.

Το τεμάχιο ανάπτυξης της προτεινόμενης επέκτασης της ξενοδοχειακής μονάδας έχει συνολικό εμβαδό 14.858 τ.μ. και σύμφωνα με τη Δήλωση Πολιτικής Παραλιμνίου εμπίπτει εντός της τουριστικής ζώνης.

Το έργο χωροθετείται, σε σχέση με την υφιστάμενη κατάσταση του περιβάλλοντος στην ευρύτερη περιοχή μελέτης, σε θέση όπου απέχει στις ακόλουθες αποστάσεις από συγκεκριμένα φυσικά και ανθρωπογενή στοιχεία ως ακολούθως:

Η περιοχή στην οποία θα ανεγερθεί το προτεινόμενο έργο χαρακτηρίζεται από τουριστικές κυρίως αναπτύξεις, όπως διάσπαρτες παραθεριστικές μονάδες και καταλύματα, ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, κέντρα αναψυχής, χώρους εστίασης και άλλες σχετιζόμενες υπηρεσίες.

Η αναπτυξιακή τάση που παρατηρείται στην ευρύτερη περιοχή μελέτης δημιουργεί μεταξύ άλλων, την προσέλκυση ξένων αλλά και ντόπιων παραθεριστών που επιθυμούν να εξυπηρετηθούν από τις υποδομές και ανέσεις της περιοχής.

Της Ηρώς Ευθυμίου

Της Ηρώς Ευθυμίου