You are here

Μπλόκο περιβαλλοντικής αρχής στο Aquarius Beach Hotel

31/03/2022 12:48

Η περιβαλλοντική αρχή αντί να ανάψει πράσινο στην ανάπτυξη «Aquarius Beach Hotel», ιδιοκτησία της εταιρείας «Issa Bross Cyprus Hotels Ltd» ζήτησε την εκπόνηση μελέτης επιπτώσεων στο περιβάλλον.

Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της περιβαλλοντικής αρχής επί της έκθεσης πληροφοριών που κατέθεσε η εν λόγω εταιρεία, κρίνεται ότι ενδέχεται να προκύπτουν περιβαλλοντικά ζητήματα από την κατασκευή του έργου γι’ αυτό ζήτησε μελέτη εκτίμησης των επιπτώσεων στο περιβάλλον (ΜΕΕΠ) από το προτεινόμενο έργο το οποίο θα γίνει στην παραθαλάσσια ακτή της κοινότητας Μουτταγιάκκα .

Το  έργο αφορά πενταόροφη παραθαλάσσια ξενοδοχειακή μονάδα τεσσάρων αστέρων, δυναμικότητας 54 δωματίων και 106 κλινών εντός των διοικητικών ορίων της κοινότητα Μουτταγιάκας της επαρχίας Λεμεσού.

Η ξενοδοχειακή μονάδα θα αποτελείται από υπόγειο χώρο (Χώρος στάθμευσης, Γυμναστήριο, ΣΠΑ, χώρος αποθήκευσης), ισόγειο χώρο (χώροι κοινής ωφέλειας, εστιατόρια), μεσοπάτωμα (χώροι αποθήκευσης και συντήρησης). Θα αποτελείται επίσης από τρεις ορόφους με κλίνες και παιδότοπο ενώ ο τελευταίος όροφος θα αποτελεί τον μηχανολογικό όροφο.  

Το νέο «πράσινο ξενοδοχείο» θα αναπτυχθεί στη θέση του υφιστάμενου ξενοδοχείου δύο αστέρων «Aquarius Beach Hotel» το οποίο θα κατεδαφιστεί. Η υφιστάμενη κατασκευή αποτελείται από υπόγειο και ισόγειο χώρο καθώς και δύο ορόφους με κλίνες.

Σημειώνεται επίσης ότι η  ΜΕΕΠ πρέπει να ετοιμαστεί λαμβάνοντας υπόψη τα γενικά και ειδικά περιεχόμενα που είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του τμήματος περιβάλλοντος και να αποσταλεί σε τρία αντίγραφα ηλεκτρονικής μορφής και έντυπης μορφής.

Της Ηρώς Ευθυμίου