You are here

Τρίτο μπλοκ και γενικό λίφτινγκ στο ξενοδοχείο Pavlo Napa

01/07/2020 07:40

Στο αίτημα της εταιρείας Pavlo Napa Enterprises Ltd για προσθήκη νέου μπλοκ και προσθηκομετατροπές στο υφιστάμενο ξενοδοχείο Pavlo Napa, το οποίο βρίσκεται στην παραλιακή ακτή της Αγίας Νάπας, συναίνεσε η περιβαλλοντική αρχή θέτοντας συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με την έκθεση που περιλαμβάνεται στη μελέτη εκτίμησης των επιπτώσεων στο περιβάλλον (ΜΕΕΠ) η επέκταση της υφιστάμενης ξενοδοχειακής μονάδας η οποία θα ανεγερθεί μέσα στο τεμάχιο 312 το οποίο εμπίπτει σε τουριστική ζώνη Τ1, ο επιτρεπόμενος αριθμός ορόφων είναι να μην ξεπερνά τους τρεις. Ο χώρος ανέγερσης απέχει περίπου 200-230μ. από τη θάλασσα. Η προσθήκη του νέου μπλοκ θα γίνει στον υφιστάμενο χώρο στάθμευσης που βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της ανάπτυξης που εφάπτεται με τη λεωφόρο Νήσι.   

Σε ακτίνα μικρότερη του 1 χλμ υπάρχουν ξενοδοχειακές μονάδες, τουριστικά καταλύματα, καταστήματα, εστιατόρια, μπαρ κλπ, όπως και στην ευρύτερη περιοχή μελέτης όπου υπάρχουν επίσης μερικά αγροτεμάχια βόρεια του έργου. Σε απόσταση περίπου 1700μ. βορειοανατολικά του έργου βρίσκεται το Μοναστήρι της Αγίας Νάπας.  

Η ξενοδοχειακή μονάδα αποτελείται από δύο υφιστάμενα κτήρια στα οποία θα γίνουν ορισμένες προσθηκομετατροπές που αφορούν αλλαγές στη χρήση κάποιων χώρων, επέκταση κουζίνας και προσθήκη εστιατορίου στο ισόγειο, μετατροπή δωματίων σε εστιατόριο στον 1ο όροφο καθώς και μετατροπή αριθμού δωματίων σε σουίτες στον 2ο, 3ο και 4ο όροφο στο κτήριο Α, αλλαγές σε υπόγειο και ισόγειο, επέκταση δωματίων και προσθήκη ενός οικογενειακού δωματίου στον 1ο, 2ο και 3ο όροφο στο κτήριο Β καθώς και προσθήκη βοηθητικής κουζίνας του υπαίθριου snack bar. 

Σύμφωνα με τα αρχιτεκτονικά σχέδια που υποβλήθηκαν, το νέο κτήριο θα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, μεσοπάτωμα και πέντε ορόφους. Θα περιλαμβάνει 84 δωμάτια, 50 υπόγειους χώρους στάθμευσης από τους οποίους οι πέντε για ΑμεΑ, αποθήκες, χώρο υποδοχής, lobby, σαλόνι γραφεία, χώρους αναψυχής κλπ και θα συνδεθεί με το Κτήριο Α. Θα δημιουργηθούν επίσης 24 ισόγειοι χώροι στάθμευσης από τους οποίους οι δύο για ΑμεΑ.

 Η ξενοδοχειακή μονάδα θα υδροδοτείται από το τοπικό δίκτυο ύδρευσης ενώ οι ανάγκες άρδευσης οι οποίες υπολογίζονται στα 10-20 κ.μ. ημερησίως θα καλύπτονται με νερό τριτοβάθμιας επεξεργασίας από το βιολογικό σταθμό του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Αγίας Νάπας.  

Της Ηρώς Ευθυμίου