You are here

Ακίνητα για όλα τα βαλάντια από τράπεζες

23/08/2021 09:17

Μεγάλος είναι ο αριθμός των ακινήτων που προωθούν οι τράπεζες προς πώληση και για το τρέχον έτος. Τα ακίνητα τα οποία απέκτησαν οι τράπεζες έναντι χρεών από τους πελάτες τους προωθούν προς πώληση μέσω της διαχειρίστριας εταιρείας τους. Μεταξύ αυτών είναι ετοιμοπαράδοτες κατοικίες, διαμερίσματα, καταστήματα, γραφεία, βιομηχανικές μονάδες, τεμάχια γης και οικόπεδα.

Περιθώριο μέχρι την Τρίτη δίνει η Altamira

Πρόσκληση προς τους ενδιαφερόμενους αγοραστές να υποβάλουν την προσφορά τους μέχρι την Τρίτη 24 Αυγούστου, απευθύνει η Altamira Real Estate η οποία διαθέτει προς πώληση ακίνητα όλων των τύπων, απαλλαγμένα από την καταβολή του ΦΠΑ, ιδανικά για ιδιόκτητη χρήση ή επένδυση.

Διαμερίσματα και κατοικίες

Διώροφη έπαυλη στο Στρόβολο, στην επαρχία Λευκωσίας, διατίθεται στην ενδεικτική τιμών των €4.500.000. Βρίσκεται σε απόσταση περί τα 1.3 χιλιόμετρα δυτικά του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας – Λεμεσού και περί τα 2 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του σταδίου ΓΣΠ.

Διατίθεται επίσης διώροφη έπαυλη με πισίνα, στην ενδεικτική τιμή των €800.000, στον δήμο Ιδαλίου της επαρχίας Λευκωσίας, σε απόσταση περί τα 1,6 χλμ ανατολικά του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας - Λεμεσού.

Ακόμα, προσφέρεται παραθαλάσσια διώροφη ημιανεξάρτητη  κατοικία στο Πεντάκωμο της επαρχίας Λεμεσού στην ενδεικτική τιμή των €670.000.

Κατοικία τεσσάρων υπνοδωματίων στο δήμο Γερμασόγειας, στην επαρχία Λεμεσού διατίθεται στην ενδεικτική τιμή των €410.000, είναι κατάλληλο για ιδιοχρησία ή για ενοικίαση.

Ακόμη, διατίθεται προς πώληση διαμέρισμα στην Αγλαντζιά στην επαρχία Λευκωσίας στην ενδεικτική τιμή των €345.000. Επίσης διαμέρισμα τριών υπνοδωματίων στην ενορία Άγιος Δημήτριος στο δήμο Στροβόλου, στην ενδεικτική τιμή των €230.000.

Κτήρια και άλλες αναπτύξεις για μεγάλες επενδύσεις

Εμπορικό εξαώροφο κτίριο και κενό οικόπεδο στο κέντρο της Λευκωσίας, στη λεωφόρο Μακαρίου, διατίθεται στην ενδεικτική τιμή των €8.500.000. Υπόκειται μερικώς σε ΦΠΑ αλλά και ημιτελές εμπορικό κτηριακό συγκρότημα στο δήμο Έγκωμης της επαρχίας Λευκωσίας, στην ενδεικτική τιμή των €3.500.000. Το ακίνητο βρίσκεται σε απόσταση περί τα 245 μέτρα βορειοανατολικά του δημαρχείου Έγκωμης και περί τα 130 μέτρα βόρεια της λεωφόρου Γρίβα Διγενή. 

Επιπρόσθετα, διατίθεται κτήριο μικτής χρήσης σε μια κεντρική τοποθεσία στην ενορία Καϊμακλί του δήμου Λευκωσίας, στο €1.220.000. Ακόμη ένα διώροφο κτήριο στην ενορία Αποστόλου Πέτρου και Παύλου του δήμου Λεμεσού. Βρίσκεται επί της λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μαρκαρίου ΙΙΙ σε απόσταση περί τα 600 μέτρα νοτιοδυτικά του Λανιτείου Σχολείου στην ενδειτική τιμή του €1.600.00.

Γραφεία (με απόδοση που μπορεί να ξεπεράσει το 6%).

Γραφείο στην ενορία Άγιοι Ομολογητές του δήμου Λευκωσίας, σε απόσταση περί τα 250 μέτρα νοτιοδυτικά της συμβολής των λεωφόρων Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ και Σπύρου Κυπριανού διατίθεται στην ενδεικτική τιμή των €900.000. Το γραφείο ενοικιάζεται προς €3850 το μήνα με απόδοση 5.1%.

Συγκρότημα γραφείων το οποίο αποτελεί μέρος του  κτηριακού συγκροτήματος «Δορυφόρος», το οποίο τοποθετείται επί της λεωφόρου Λάρνακος έναντι του Άλσους Ακαδημίας διατίθεται στην ενδεικτική τιμή των €560.000.

Βιομηχανικές μονάδες

Eργοστάσιο και μονάδα αποθήκευσης που λειτουργούσε μέχρι πρόσφατά ως εργοστάσιο/συσκευαστήριο λαχανικών στην κοινότητα Ψημολόφου στην επαρχία Λευκωσίας, προσφέρεται στην ενδεικτική τιμή των €850.000.  

Επίσης, βιομηχανική μονάδα που βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή Τσέρι στην επαρχία Λευκωσίας, προσφέρεται στην ενδεικτική τιμή των €755.000. 

Μεγάλα τεμάχια γης και οικόπεδα

Στο δήμο Αγίας Νάπας, στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου δύο εφαπτόμενα κενά τουριστικά τεμάχια γης, τα οποία βρίσκονται σε απόσταση περί τα 400 μ. νοτιοδυτικά του Υδροπάρκου "Water World'‘ και σε απόσταση περί τα 185 μ. από τη λεωφόρο Αγίας Θέκλας, διατίθενται στην ενδεικτική τιμή των €6.100.000 και υπόκεινται σε ΦΠΑ.

Εμπορικό γωνιακό οικόπεδο μεγάλης κλίμακας, στην περιοχή ΣΤΕΛΜΕΚ, η οποία συνορεύει με την περιοχή Μακεδονίτισσας, στο δήμο Λακατάμειας, της επαρχίας Λευκωσίας διατίθεται στην ενδεικτική τιμή των €2.525.000. Υπόκειται σε ΦΠΑ.

Οικιστικό χωράφι στην κοινότητα Περβόλια της επαρχίας Λάρνακας σε απόσταση περί τα 330 μέτρα νοτιοανατολικά του κέντρου της κοινότητας και περί τα 2.2 χλμ. βορειοδυτικά του Φάρου Περβολιών διατίθεται στην ενδεικτική τιμή του €1.650.000. Υπόκειται σε ΦΠΑ. Είναι κατάλληλο για διαχωρισμό οικοπέδων ή για ενιαία οικιστική ανάπτυξη.

Χωράφι εντός της τουριστικής ζώνης  στην κοινότητα Νέο Χωριό Πάφου που βρίσκεται σε απόσταση περί τα 800 μέτρα νοτιοανατολικά του ξενοδοχείου «Άνασσα» και περί τα 185 μέτρα νότια της θάλασσας, προσφέρεται στην τιμή του €1.100.00.  Υπόκειται σε ΦΠΑ. Είναι κατάλληλο για διαχωρισμό οικοπέδων ή για τουριστική ανάπτυξη.

Ακίνητα πέραν των €300 εκατ. από Ελληνική Τράπεζα

Η Ελληνική Τράπεζα διαθέτει επίσης αριθμό ακινήτων στο χαρτοφυλάκιο της, τα οποία απέκτησε έναντι χρεών και προωθεί προς πώληση μέσω της πλατφόρμας APS Cyprus.

Για το τρέχον έτος η Ελληνική Τράπεζα διαθέτει προς πώληση ακίνητα πέραν των €300 εκατ. ενώ τους προηγούμενους μήνες πέτυχε σημαντικές πωλήσεις, ξελαφρώνοντας αρκετά τον ισολογισμό της από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.  

Τα ακριβότερα ακίνητα του 2021

Τα ακριβότερα ακίνητα που προωθούνται προς πώληση μέσω της APS εντός του τρέχοντος έτους είναι:

Τουριστική γη με υποδομές κατάλληλη για ανάπτυξη τουριστικού θέρετρου στην περιοχή της Αγ. Βαρβάρας στην Πάφο.

Εμπορικό κτήριο στο κέντρο της Λευκωσίας.

Εμπορικό φιλέτο σε κεντρική αρτηρία της Λευκωσίας.

Κτήριο στο χωρίο Αχέλεια που παλιά στεγαζόταν ιδιωτικό σχολείο.

Ημιτελές Εμπορικό Κτήριο στη Γερμασόγεια.

Οι πιο σημαντικές πωλήσεις

Η APS ολοκλήρωσε την πώληση ακινήτων τους τελευταίους μήνες. Συγκεκριμένα, στις αρχές Ιουλίου, η APS ανακοίνωσε την πώληση ενός από τα μεγαλύτερα και ακριβότερα βιομηχανικά ακίνητα που είχε στο χαρτοφυλάκιό της, στον Άγιο Αθανάσιο της Λεμεσού, το οποίο αγοράστηκε από την ASBIS Enterprises Plc.

Το Μάιο πωλήθηκε επταώροφο εμπορικό κτήριο στους Αγίους Ομολογητές που ενοικιάζεται από γνωστές εταιρείες και δημόσιες υπηρεσίες.

Επιπρόσθετα, τον Απρίλιο πωλήθηκε ένας από τους μεγαλύτερους εκθεσιακούς χώρους της Λευκωσίας στη βιομηχανική περιοχή Λατσιών.

Λίστα Τράπεζας Κύπρου

Η Τράπεζα Κύπρου μέσω της πλατφόρμας REMU προωθεί προς πώληση μια μεγάλη γκάμα ακινήτων κατάλληλα για όλα τα βαλάντια.

Τα ακριβά εμπορικά της ακίνητα  

Το ακριβότερο ακίνητο της Τράπεζας Κύπρου το οποίο βρίσκεται στα χέρια της REMU για αρκετά χρόνια, είναι το τριώροφο εμπορικό κέντρο Ορφανίδη στον Στρόβολο.

Η τιμή του ορίστηκε στα €34 εκατ. και μέχρι σήμερα δεν βρέθηκε αγοραστής. Η συνολική του έκταση είναι 59,437 τ.μ.

Στην καρδιά της Λευκωσίας εντός των τειχών, η Τράπεζα Κύπρου διαθέτει προς πώληση και το γνωστό χώρο στάθμευσης και τη στοά «Ledra Arcade» στην οδό Λήδρας. Ο εν λόγω εμπορικός χώρος περιλαμβάνει υπόγειο χώρο στάθμευσης σε τρία επίπεδα και πέντε καταστήματα. Η τιμή του ορίστηκε στα €10,5 εκατ.

Αποθήκες και γραφειακοί χώροι

Στη Λευκωσία και συγκεκριμένα στο δήμο Ιδαλίου η Τράπεζα Κύπρου διαθέτει προς πώληση μέσω της REMU, δύο βιομηχανικές αποθήκες στην τιμή των €8,8 εκατ. και €8,7 εκατ. Η πρώτη, αποτελείται από γραφειακούς χώρους, αποθήκη και εργαστήριο. Η δεύτερη περιλαμβάνει αποθήκη, γραφεία κ.ά.

Στη Λευκωσία πωλούνται επίσης, τα εξής:

-Εμπορικό κτήριο προς €6,7 εκατ. Πρόκειται για ένα εξαώροφο κτήριο με συνολική έκταση 3,245 τ.μ. (συν 1,370 τ.μ. υπόγειο) που βρίσκεται σε κεντρική τοποθεσία στη Λευκωσία, δυτικά της Σπύρου Κυπριανού.

-Βιομηχανική αποθήκη προς €5,7 εκατ., στη Νήσου. Πρόκειται για κέντρο επεξεργασίας, αποθήκευσης και διανομής τροφίμων.

-Βιομηχανική αποθήκη στα Λατσιά προς €5,3 εκατ. και κτήριο μικτής χρήσης στον Άγιο Δομέτιο προς €5,1 εκατ.

Εμπορικά ακίνητα και στη Λεμεσό

Επίσης, διατίθενται προς πώληση βιομηχανικό γκαράζ στον Άγιο Αθανάσιο αξίας €4,5 εκατ., αποθήκη αξίας €3,9 εκατ. στη βιομηχανική περιοχή στο Μοναγρούλλι, εμπορικό κτήριο αξίας €3,1 εκατ. στην Αγία Φύλα και εμπορικό κτήριο στην Αγία Ζώνη προς €2,9 εκατ. Πρόκειται για το γνωστό Κέντρο Ρούσσου.

Επίσης, εμπορικά κτήρια στη Λεμεσό, αξίας €1,9 εκατ. και €1,6 εκατ. αντίστοιχα, βιομηχανική αποθήκη στον Ύψωνα €1,5 εκατ., εργοστάσιο στην ίδια περιοχή προς €1,2 εκατ., καθώς και τέσσερα καταστήματα και δύο διαμερίσματα στον Άγιο Αθανάσιο προς €1 εκατ.

Ακίνητα και στη Λάρνακα

Στη Λάρνακα, διατίθεται προς πώληση κτηριακό συγκρότημα στην Αραδίππου έναντι €5,5 εκατ. Πρόκειται για συγκρότημα τεσσάρων κτηρίων, εκ των οποίων τα δύο εμπορικής χρήσης και τα δύο οικιστικής.

Στη βιομηχανική περιοχή Αραδίππου, η Τράπεζα Κύπρου διαθέτει επίσης προς πώληση κτήριο αποτελούμενο από τρεις αποθήκες, για το ποσό των €4,6 εκατ. και άλλη αποθήκη προς €4 εκατ. Επιπρόσθετα, πωλείται εμπορικό κτήριο €2,4 εκατ. επίσης στην Αραδίππου και εμπορικά κτήρια που βρίσκονται στη Σπύρου Κυπριανού προς €3 εκατ. και στη Χρυσοπολίτισσα προς €4,5 εκατ.

Της Ηρώς Ευθυμίου