You are here

Άνοιξε παράθυρο για νέες αιτήσεις στο σχέδιο Εστία

28/05/2020 17:51

Παράθυρο δύο εβδομάδων για την υποβολή νέων αιτήσεων από ενδιαφερόμενους για συμμετοχή στο σχέδιο Εστία, άνοιξε το υπουργείο οικονομικών, παρατείνοντας παράλληλα, την προθεσμία υποβολής πιστοποιητικών για όσους υπέβαλαν μη συμπληρωμένες αιτήσεις.

Το υπουργείο ανακοίνωσε τη δυνατότητα υποβολής αίτησης από δανειολήπτες που δεν είχαν υποβάλει αίτηση για ένταξη στο Σχέδιο Εστία μέχρι την λήξη της αρχικής προθεσμίας της 31ης Δεκεμβρίου 2019 και που επιθυμούν να το πράξουν.

Οι νέοι αιτητές θα μπορούν να συμπληρώσουν και να υποβάλουν στα Τραπεζικά και άλλα ιδρύματα την αίτηση τους από την 1η Ιουνίου 2020 μέχρι τις 15 Ιουνίου 2020, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε η εκ νέου επέκταση της προθεσμίας προσκόμισης των απαραίτητων δικαιολογητικών από ενδιαφερόμενους που είχαν υποβάλει αίτηση μέχρι τις 31.12.2019 για ένταξη στο Σχέδιο Εστία, οι οποίοι θα έχουν περιθώριο μέχρι τις 31η Ιουλίου 2020 αντί της 30ης Ιουνίου 2020, για υποβολή των δικαιολογητικών.

Σε δήλωσή του στη StockWatch, ο πρόεδρος της επιτροπής οικονομικών Άγγελος Βότσης σημείωσε ότι πρόκειται για πολύ ικανοποιητική εξέλιξη για την οποία ο ίδιος σε συνεργασία με τους συνδέσμους δανειοληπτών, είχε ασκήσει έντονες πιέσεις τις τελευταίες εβδομάδες.

«Με ικανοποίηση βλέπω να υλοποιείται» είπε, απευθόνοντας κάλεσμα στους δικαιούχους δανειολήπτες να αξιοποιήσουν την ευκαιρία.

«Καλώ τον κόσμο να υποβάλει αίτηση γιατί αυτή θα είναι η τελευταία ευκαιρία και δεν υπάρχει το περιθώριο να πουν ξανά ότι δεν πρόλαβαν. Την ίδια άποψη έχουν και οι σύνδεσμοι δανειοληπτών» είπε.

Σημείωσε ότι το υπουργείο οικονομικών προς τιμήν του δέχθηκε την εισήγηση και πως οι δανειολήπτες δεν πρέπει να αφήσουν την ευκαιρία να χαθεί για να προστατεύσουν την κύρια τους κατοικία.

Της Μαρίας Χαμπή