You are here

Μόνιμες λύσεις στο θέμα των εκποιήσεων

29/05/2023 06:29

Το θέμα των εκποιήσεων θα αντιμετωπιστεί με μόνιμες λύσεις και όχι μέσα από περιστασιακές πρωτοβουλίες που αντί να βοηθούν δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση πραγμάτων, δήλωσε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά το μνημόσυνο του ήρωα Μιχάλη Ολυμπίου στα Λύμπια, και σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι υπάρχει πρόθεση από πλευράς ΑΚΕΛ, αλλά και βουλευτών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, να τροποποιήσουν το πλαίσιο για τις εκποιήσεις, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «δεν γνωρίζω για μια τέτοια πρωτοβουλία, ειδικότερα από όσους έχετε αναφέρει, για τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, ότι βρίσκονται σε μια τέτοια συνεργασία ή συμπόρευση, ούτε αν το ΑΚΕΛ έχει τέτοιου είδους προθέσεις».

«Με την οικονομία, το είπα πολλές φορές και θα συνεχίσω να το λέω, δεν παίζουμε. (Χρειάζεται) πιστή δημοσιονομική πειθαρχία», πρόσθεσε.

Όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα, πρόσθεσε, (αυτό θα αντιμετωπιστεί) μόνο μέσα από λύσεις που θα αντιμετωπίσουν μια και καλή το πρόβλημα αυτό, και όχι μέσα από περιστασιακές πρωτοβουλίες που αντί να βοηθούν δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση πραγμάτων.

«Γνωρίζω πάρα πολύ καλά το πρόβλημα που προκύπτει με το θέμα των εκποιήσεων, είναι στο τραπέζι των συζητήσεων σχεδόν καθημερινά με τον Υπουργό Οικονομικών και με όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, ακόμα και με τον Σύνδεσμο Τραπεζών με την Κεντρική Τράπεζα, και δεν είναι ένα θέμα που προσφέρεται για να εξυπηρετηθούν οι όποιες σκοπιμότητες. Είναι ένα σοβαρό θέμα που απαιτεί μόνιμες λύσεις», κατέληξε.