You are here

Πάνω από 800 πλειστηριασμοί μέχρι τέλος 2021

17/11/2021 07:28

Πάνω από 800 πλειστηριασμούς κατοικιών, διαμερισμάτων, οικοπέδων και χωραφιών έχουν προγραμματισμένους οι τράπεζες μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Τα ακίνητα αφορούν υποθήκες δανείων, δανειοληπτών οι οποίοι δεν ανταποκρίθηκαν στις δανειακές τους υποχρεώσεις. Πάντως τα διαχρονικά στοιχεία εκποιήσεων καταδεικνύουν ότι περιορισμένο ποσοστό των εκποιήσεων ακινήτων που προωθούν οι τράπεζες, ολοκληρώνονται επιτυχώς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα του υπουργείου εσωτερικών για τους προγραμματισμένους πλειστηριασμούς, ήδη τα πιστωτικά ιδρύματα έχουν αρχίσει να προγραμματίζουν πλειστηριασμούς και για τους πρώτους μήνες του νέου έτους 2022.

Τρέχουν οι πλειστηριασμοί σε όλες τις επαρχίες

Για το τρέχον έτος τα πιστωτικά ιδρύματα έχουν προγραμματισμένους πάνω από 170 πλειστηριασμούς στη Λευκωσία στον ενάμιση μήνα που μας χωρίζει από το τέλος του τρέχοντος έτους. Η πλειοψηφία αφορά χωράφια στις περιφερειακές κοινότητες από τον Κάτω Πύργο μέχρι και το Δάλι, αλλά και διώροφη κατοικία στην Έγκωμη, στα Λατσιά και στο Τσέρι και κατοικίες, διαμερίσματα και οικόπεδα στον Στρόβολο, στη Λακατάμεια, στο Καιμακλί και στην Κακοπετριά.

Επαρχία Λεμεσού  

Στην επαρχία Λεμεσού έπονται πάνω από 200 πλειστηριασμοί, με το μεγαλύτερο αριθμό να αφορά χωράφια. Ξεχωρίζουν παράλληλα, αποθήκες στο Πισσούρι, καταστήματα και οικόπεδα στον Άγιο Τυχωνα και στη Γερμασόγεια, καθώς και κατοικίες στη Μέσα Γειτονιά και το Τραχώνι.

Επαρχία Λάρνακας

Στην επαρχία Λάρνακας προωθούνται επίσης πάνω από 200 πλειστηριασμοί μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2021.

Πέραν της πλειοψηφίας που αφορά χωράφια, ξεχωρίζουν καταστήματα και γραφείο στο αστικό κέντρο της πόλης, οικόπεδα στην Αραδίππου, τα Περβόλια και το Κίτι, αλλά και διαμερίσματα και κατοικίες σε Ορμήδεια και Ξυλοφάγου.

Επαρχία Πάφου

Μέχρι το τέλος του 2021, προγραμματίζεται ο πλειστηριασμός περίπου 150 ακινήτων όλων των κατηγοριών στην Πάφο, όπου ξεχωρίζει η εκποίηση τριών κατοικιών στην Πόλη Χρυσοχούς, ενός κτηρίου στο δήμο Πέγειας και διαμερισμάτων στην Κάτω Πάφο, η μίσθωση εργοστασίου στην Αγία Βαρβάρα και καφενείου στο Μέσα Χωριό.

Επαρχία Αμμοχώστου

Σεβαστός είναι και ο αριθμός ακινήτων που βρίσκονται στον κατάλογο πλειστηριασμών για την επαρχία Αμμοχώστου. Μέχρι το τέλος του 2021, προωθείται η πώληση πέραν των 100 ακινήτων.

Πρόκειται κατά κύριο λόγο, για χωράφια σε όλες τις κοινότητες. Ανάμεσα στα ακίνητα προς εκποίηση, ξεχωρίζει μια κατοικία μαζί με εστιατόρια στην Αγία Νάπα, οικόπεδο με κτήριο στην Αγία Νάπα, μια διώροφη κατοικία στο Παραλίμνι, καθώς επίσης διαμερίσματα σε Παραλίμνι, Δερύνεια και Αγία Νάπα.

Στα σκαριά ο προγραμματισμός για το 2022

Σε ότι αφορά τους πλειστηριασμούς που έχουν αρχίσει να μπαίνουν ήδη στη σκακιέρα για τον νέο χρόνο, στην επαρχία Λευκωσίας προγραμματίζονται για τον Ιανουάριο, ένας πλειστηριασμός για ένα χωράφι στα Καμπιά, μια κατοικία στη Λευκωσία και ακόμη ένα χωράφι στον Ασκά.

Στην επαρχία Λεμεσού έχουν ήδη προγραμματιστεί ένας πλειστηριασμός στις 5 Ιανουαρίου 2022, πέντε στις 11 Ιανουαρίου και δύο στις 25 Ιανουαρίου. Όλοι αφορούν χωράφια, εκτός από ένα πλειστηριασμό στις 11 Ιανουαρίου που αφορά ισόγεια κατοικία στην Πάχνα.

Στην επαρχία Λάρνακας έχουν προγραμματιστεί για το νέο χρόνο 23 πλειστηριασμοί από τις 5 Ιανουαρίου μέχρι τις 25 Ιανουαρίου. Ξεχωρίζουν για την ώρα, ένα οικόπεδο στους Τρούλους, δυο στη Ξυλοτύμπου, ένα στα Λιβάδια και ένα οικόπεδο με κατοικία στην Ορμήδεια και στη Χοιροκιτία, καθώς επίσης ένα κατάστημα στην Χρυσοπολίτισσα, μια κατοικία στα Λεύκαρα και μια στο κέντρο της Λάρνακας.

Στην επαρχία Πάφου προγραμματιστήκαν οκτώ εκποιήσεις από τις 7 Ιανουαρίου 2022 μέχρι και τις 11 Ιανουαρίου. Ανάμεσα τους μια διώροφη κατοικία στην Αργάκα και μια κατοικία στην Πέγεια.

Στην επαρχία Αμμοχώστου από τις 11 έως τις 25 Ιανουαρίου 2022 προγραμματίστηκαν 13 πλειστηριασμοί. Μεταξύ αυτών ένα οικόπεδο στο Παραλίμνι και μια οικοδομή στην Αγία Νάπα, τα υπόλοιπα ακίνητα προς πλειστηριασμό αφορούν χωράφια σε Παραλίμνι, Αυγόρου και Λιοπέτρι.

Της Ηρώς Ευθυμίου