You are here

Πολυτελείς κατοικίες στα νέα αποκτήματα των τραπεζών

10/04/2022 06:00

Πολυτελείς κατοικίες η τιμή πώλησης των οποίων φτάνει μέχρι και τα €2 εκατ., περιλαμβάνονται στα νέα ακίνητα που εντάχθηκαν πρόσφατα στις λίστες ακινήτων των τραπεζών και διατίθενται προς πώληση μέσω των διαχειριστριών εταιρειών τους.

Πρόκειται για κατοικίες και διαμερίσματα σε όλες τις πόλεις και περιφερειακούς δήμους.

Τα πέντε νέα αποκτήματα της ΚΕΔΙΠΕΣ τα οποία τίθενται προς πώληση μέσω της Altamira διαθέτουν δικό τους τίτλο ιδιοκτησίας ενώ η διαχειρίστρια εταιρεία διευκρινίζει ότι όταν αναγράφεται «ενδεικτική τιμή» σημαίνει ότι ο ενδιαφερόμενος αγοραστής μπορεί να υποβάλει δική του προσφορά .

Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνεται και το ακριβότερο ακίνητο που απέκτησε η ΚΕΔΙΠΕΣ. Πρόκειται για μια πολυτελή έπαυλη με θέα τη θάλασσα στο δήμο  Γερμασόγειας, επαρχίας  Λεμεσού το οποίο πωλείται στην ενδεικτική τιμή των €2.000.000

Αποτελείται από τέσσερα υπνοδωμάτια, τζακούζι, θερμαινόμενη πισίνα και μεγάλη αυλή ενώ διαθέτει ξεχωριστό τίτλο ιδιοκτησίας.

Άλλα τέσσερα εντοπίζονται σε χαμηλότερες τιμές όπως η διώροφη ημιανεξάρτητη κατοικία στο Μενεού, επαρχίας  Λάρνακας, η οποία διατίθεται προς πώληση στην ενδεικτική τιμή των €230.000. Η κατοικία έχει προσβάσεις προς τον αυτοκινητόδρομο, την παραλία και τον αερολιμένα Λάρνακας.

Η δεύτερη κατοικία στον Αγ. Νικόλαο διατίθεται στην ενδεικτική τιμή των €130.000, είναι τριών υπνοδωματίων και διαθέτει ξεχωριστό τίτλο ιδιοκτησίας.

Στο δήμο Παραλιμνίου είναι το επόμενο απόκτημα της ΚΕΔΙΠΕΣ, και αφορά διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων. Διατίθεται προς πώληση στην ενδεικτική τιμή των  €75.000.  Διαθέτει ξεχωριστό τίτλο ιδιοκτησίας και βρίσκεται σε μικρή απόσταση από  την τουριστική περιοχή Πρωταρά.

Στην επαρχία Πάφου και συγκεκριμένα στην κοινότητα Αργάκα είναι το επόμενο ακίνητο που απέκτησε πρόσφατα η ΚΕΔΙΠΕΣ και πωλείται μέσω της Altamira. Πρόκειται για διώροφη μεζονέτα δύο υπνοδωματίων στην ενδεικτική τιμή των €115.000. Βρίσκεται μερικά μέτρα από την παραλία και κοντά στην τουριστική περιοχή Λατσί.

Ελληνική: Κατοικίες σε προσιτές τιμές

Το ακριβότερο ακίνητο το οποίο απέκτησε πρόσφατα η Ελληνική Τράπεζα και πωλεί μέσω της APS Cyprus, δεν υπερβαίνει τις €326.000.

Πρόκειται για διαμέρισμα τριών υπνοδωματίων στο δήμο Στροβόλου, το οποίο  βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του 1ου ορόφου και ολόκληρου του 2ου ορόφου της πολυκατοικίας. Στον 1ο όροφο περιλαμβάνει σαλόνι, τραπεζαρία, κουζίνα και τουαλέτα επισκεπτών και στον 2ο όροφο ένα μπάνιο με τουαλέτα, τρία υπνοδωμάτια , λεβητοστάσιο, αποθήκη, πλυσταριό, μια μικρή σκεπαστή βεράντα και μια ακάλυπτη βεράντα με μπάρμπεκιου.

Το δεύτερο ακίνητο αφορά κατοικία τριών υπνοδωματίων στο δήμο Αραδίππου. Πωλείται στην τιμή των €203.000 και μπορεί να υπόκειται σε ΦΠΑ. Ο καλυμμένος χώρος ανέρχεται στα 173 τ.μ., η σκεπαστή βεράντα είναι 26 τ.μ.. Η έκταση γης ανέρχεται στα 621 τ.μ.

Στο δήμο Λάρνακας, περίπου 105 μέτρα βορειοδυτικά από το γυμνάσιο Δροσιάς και 155 μέτρα βόρεια από τη λεωφόρο Γεωργίου Γρίβα Διγενή βρίσκεται το επόμενο σπίτι δύο υπνοδωματίων που πωλεί η Ελληνική Τράπεζα στην τιμή των €126.000.

Στο συνοικισμό Κόκκινες στο δήμο Λάρνακας είναι το δεύτερο σπίτι δύο υπνοδωματίων που πωλεί η Τράπεζα έναντι του ποσού των €77.000, η τιμή μπορεί να υπόκειται σε ΦΠΑ. Το ακίνητο βρίσκεται βορειοδυτικά του σταδίου «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Στην επαρχία Αμμοχώστου και συγκεκριμένα στο δήμο Παραλιμνίου απέκτησε πρόσφατα η Ελληνική Τράπεζα ακόμη ένα ακίνητο το οποίο πωλεί έναντι του ποσού των €153.000.  Το σπίτι αποτελείται από σαλόνι, κουζίνα, τουαλέτα επισκεπτών, τρία υπνοδωμάτια και ένα κυρίως μπάνιο στον πρώτο όροφο. Το ισόγειο αποτελείται από αυλή και στεγασμένο χώρο στάθμευσης.

Τρ. Κύπρου:  Κατοικίες πέριξ των πόλεων

Η Τράπεζα Κύπρου πωλεί μέσω της συνεργαζόμενης διαχειρίστριας εταιρείας REMU, κατοικία πέντε υπνοδωματίων στο Νικητάρι Λευκωσίας έναντι του ποσού των €338.500. Η κατοικία διαθέτει και πισίνα.

Η δεύτερη κατοικία που πωλεί η Τράπεζα είναι δύο υπνοδωματίων στην Παραμύθα Λεμεσού έναντι του ποσού των €206.000. Το ακίνητο εφάπτεται στο δρόμο Λεμεσού - Τροόδους,  2 χιλ. ανατολικά του Φράγματος Κουρή και 3,4 χλμ δυτικά από το κέντρο της Παραμύθας, ενώ όπως σημειώνεται χρήζει επισκευής.

Στην κοινότητα Λιοπετρίου στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου βρίσκεται άλλη κατοικία τεσσάρων υπνοδωματίων με οικόπεδο που πωλεί η Τράπεζα στην τιμή των €345.000. Το περιουσιακό στοιχείο βρίσκεται 75μ βόρεια του δρόμου Λιοπέτρι - Αυγόρου και 1χλμ δυτικά από το κέντρο του χωριού Λιοπέτρι.

Διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων στο ισόγειο του «Ευρέτες - Μπλοκ 1», στην τιμή των €80.5000, πωλεί επίσης η Τράπεζα Κύπρου. Το ακίνητο εφάπτεται στην οδό Μιχάλη Κούπαρη, 1,2 χλμ ανατολικά του κέντρου της Πόλης Χρυσοχούς και 800 μέτρα νότια της παραλίας. Το ακίνητο έχει εμβαδόν 84 τμ και αποτελείται από ενιαίο σαλόνι/τραπεζαρία και κουζίνα, δύο υπνοδωμάτια και μπάνιο.

Στην κοινότητα Μαντριά Πάφου είναι διαμέρισμα που πωλεί η Τράπεζα έναντι του ποσού των €90.000. Είναι διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων στον δεύτερο όροφο του συγκροτήματος κατοικιών «Ayia Irini Beach Villas».  Το ακίνητο έχει εμβαδόν 71 τμ και αποτελείται από ενιαίο σαλόνι/τραπεζαρία με κουζίνα, δύο υπνοδωμάτια και ένα μπάνιο. Το ακίνητο έχει αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης στεγασμένου χώρου στάθμευσης και αποθήκης στο ισόγειο καθώς και χρήσης κοινόχρηστης πισίνας.

AstroBank: Πολυτελείς κατοικίες στη Λευκωσία

Ακίνητα σε όλες τις πόλεις, διαθέτει προς πώληση και η AstroBank.

Η πρώτη κατοικία είναι ανεξάρτητη ημιτελής οικία 1,016τ.μ, Στρόβολος, Λευκωσία. Το ισόγειο αποτελείται από κουζίνα, σαλόνι, αποθηκευτικούς χώρους και τουαλέτα, ενώ ο όροφος αποτελείται από τρία υπνοδωμάτια, όλα με en-suite, σαλόνι και γραφείο. Εσωτερικοί χώροι (687 τ.μ.) και καλυμμένες βεράντες (555 τ.μ.). Το υπόγειο (426 τ.μ.) αποτελείται από μηχανοστάσιο, υπνοδωμάτιο, χώρους ψυχαγωγίας και τέσσερεις χώρους στάθμευσης. Εξωτερικά υπάρχει ημιτελής πισίνα, με το εμβαδόν γης του ακινήτου να είναι στα 2,328 τ.μ.

Πολυτελής οικία, 1,600τμ, στο Τσέρι, Λευκωσία, είναι το δεύτερο ακίνητο που προωθεί προς πώληση η Τράπεζα. Το ισόγειο αποτελείται από κουζίνα, σαλόνια, καθιστικό, βιβλιοθήκη και τουαλέτα. Ο όροφος αποτελείται από τέσσερα υπνοδωμάτια, το καθένα διαθέτει en-suite, γκαρνταρόμπα και τζάκι. Στο ημιυπόγειο υπάρχει κουζίνα, καθιστικό, χώρος ψυχαγωγίας, αποδυτήρια και τζακούζι. Το εμβαδόν κατοικίας ανέρχεται στα 1,150 τ.μ. σε εμβαδόν γης 10,000 τμ. Η τιμή πώλησης όπως σημειώνεται, θα καθοριστεί κατόπιν επικοινωνίας του υποψήφιου αγοραστή με την τράπεζα.

Ανεξάρτητη ημιτελής οικία €683.000, έκταση 1,306 τ.μ, Αγλαντζιά, Λευκωσία, βρίσκεται επίσης στη λίστα της AstroBank. Tο ισόγειο αποτελείται από κουζίνα, σαλόνι, καθιστικό, δυο υπνοδωμάτια και τουαλέτα, ενώ ο όροφος αποτελείται από πέντε υπνοδωμάτια όλα με en-suite και το υπόγειο (436 τ.μ.). To εμβαδόν εσωτερικών χώρων ανέρχεται στα 836 τ.μ. σε εμβαδόν γης 4,410 τ.μ.

Ακόμη μια ανεξάρτητη οικία, 474τμ, Αγίους Τριμιθιάς, Λευκωσία, προωθείται προς πώληση στις €646.000. Το ισόγειο αποτελείται από κουζίνα, σαλόνι, καθιστικό, τουαλέτα και δωμάτιο υπηρεσίας ενώ ο όροφος αποτελείται από τέσσερα υπνοδωμάτια. Το εμβαδόν κατοικίας είναι στα 474 τ.μ. Εξωτερικά υπάρχει κήπος, καλυμμένος χώρος στάθμευσης, ψησταριά, ενώ περιμετρικά η κατοικία είναι περιτοιχισμένη. Το ακίνητο βρίσκεται σε εμβαδόν γης 2,735 τ.μ.

Της Ηρώς Ευθυμίου