You are here

Ποντάρουν στα πολυτελή ακίνητα οι τράπεζες

16/01/2022 06:01

Πολυτελή ακίνητα προωθούν προς πώληση τη νέα χρονιά οι τράπεζες, ποντάροντας στη βελτίωση του οικονομικού κλίματος και την άνοδο της αγοραστικής δύναμης της αγοράς.

Οι τράπεζες πωλούν πολυτελή και εντυπωσιακά ακίνητα που διαθέτουν στο χαρτοφυλάκιό τους, μέσω των εταιρειών διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, REMU, APS, και Altamira.

Κατοικία, διαμέρισμα και πολυώροφο στα ακριβά της REMU

Ανάμεσα στα ακίνητα με τις ψηλότερες τιμές, που βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα της REMU, της Τράπεζας Κύπρου, είναι διαμέρισμα τεσσάρων υπνοδωματίων στον δέκατο όροφο του βραβευμένου «Tower 25», στο κέντρο της Λευκωσίας, το κόστος του οποίου ανέρχεται στα €2.200.000.

Το ακίνητο εφάπτεται της λεωφόρου Στασίνου, 100μ νοτιοανατολικά της Πλατείας Ελευθερίας και 100μ βόρεια της λεωφόρου Μακαρίου, είναι συνολικής επιφάνειας 272τμ και έχει αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης τριών στεγασμένων θέσεων στάθμευσης και αποθήκης στο υπόγειο. Ο άμεσος χώρος του ακινήτου αποτελείται από οικιστικές και εμπορικές αναπτύξεις.

Το δεύτερο ακίνητο σε αυτή την κατηγορία, είναι μερίδιο 9/10 ενός τετραώροφου κτιρίου στον Άγιο Παύλο Πάφου. Η τιμή πώλησης ανέρχεται στο €1.700.000.  Το ακίνητο εφάπτεται της λεωφόρου Ελλάδος, 500μ βόρεια του Λυκείου Κύκκου και  660μ δυτικά του δημοτικού σχολείου Πεύκιου Γεωργιάδη και περιλαμβάνει υπόγειο 900τμ.

Το τρίτο στη σειρά ακίνητο μεγάλης αξίας που προωθεί προς πώληση η Τράπεζα Κύπρου είναι μια κατοικία τεσσάρων υπνοδωματίων, στον Άγιο Ανδρέα Λευκωσίας, το κόστος της οποίας ανέρχεται στο €1.200.000.

Μέχρι 2 εκατ. τα ακριβά ακίνητα Altamira

Στην ενδεικτική τιμή του €1.540.000 πωλείται ακίνητο της Altamira το οποίο βρίσκεται στο δήμο Πέγειας, επαρχία Πάφου και δεν υπόκειται σε ΦΠΑ. Το ακίνητο αποτελεί μέρος του συγκροτήματος «Coral View». Πρόκειται για 11 κατοικίες 2 υπνοδωματίων, 2 διαμερίσματα 2 υπνοδωματίων και 1 στούντιο, με θέα προς την θάλασσα.  Είναι κατάλληλα για ιδιοχρησία ή για ενοικίαση αφού μπορούν ενοικιαστούν μακροπρόθεσμα ή μεσοπρόθεσμα με καλή απόδοση, σύμφωνα με την εταιρεία.

Το δεύτερο ακίνητο της Altamira, που συγκαταλέγεται σε αυτά με την ψηλότερη τιμή, είναι μια πολυτελής διώροφη έπαυλη στο δήμο  Ιδαλίου, Λευκωσία, η οποία διατίθεται στην τιμή των €800.000 και δεν υπόκειται σε ΦΠΑ. Η κατοικία στον 1ο όροφο διαθέτει τρία υπνοδωμάτια με δικό τους αποχωρητήριο/ντους, ενώ ο δεύτερος όροφος αποτελείται από ένα υπνοδωμάτιο με δικό του μπάνιο/αποχωρητήριο, γκαρνταρόμπα και καλυμμένη βεράντα. Tο υπόγειο αποτελείται από αποθήκη. Η κατοικία εξυπηρετείται από εσωτερικό κλιμακοστάσιο και ανελκυστήρα. Εξωτερικά διαθέτει πισίνα.

Το συνολικό εμβαδόν των εσωτερικών χώρων της κατοικίας ανέρχεται σε 454τ.μ., των καλυμμένων βεραντών σε 14τ.μ. και των ακάλυπτων βεραντών περί τα 51τ.μ. Το εμβαδόν κλειστών χώρων του υπογείου ανέρχεται σε 64τ.μ πλέον περί τα 61τ.μ. καλυμμένων χώρων.

Η τρίτη κατοικία διατίθεται στην ενδεικτική τιμή των €500.000. Το ακίνητο προς πώληση είναι μια ανεξάρτητη κατοικία στην κοινότητα Γουδί της επαρχίας Πάφου. Το ακίνητο αποτελείται από ισόγειο και υπόγειο. Το ισόγειο έχει εμβαδό 190τ.μ.και το υπόγειο έχει εμβαδό 245τ.μ. και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ξεχωριστή λειτουργική μονάδα. Διαθέτει πολεοδομική άδεια για βιοτεχνία μεταποίησης φρούτων και αποτελείται από ενιαίο χώρο παραγωγής, τέσσερα ξεχωριστά δωμάτια συσκευασίας, δύο αποχωρητήρια, δύο αποδυτήρια και αποθήκη. Η διαρρύθμισή του είναι κατάλληλη για αξιοποίησή ως χώρος εργασίας.

Τρία ακίνητα άνω των 8 εκατ. στην APS

Η Ελληνική Τράπεζα μέσω της APS Cyprus, προωθεί προς πώληση τρία ακίνητα άνω των €8 εκατ. συνολικά.

Η πρώτη αφορά ανεξάρτητη πολυτελή έπαυλη πέντε υπνοδωματίων, χτισμένη σε λόφο στα Λατσιά, με την συνολική έκταση του οικοπέδου να φτάνει τα 6.733 τ.μ..  Οι συνολικοί καλυμμένοι χώροι είναι 1.525τ.μ., με καλυμμένες βεράντες 234 τ.μ. και ακάλυπτες βεράντες 107 τ.μ. και το εξωτερικό βοηθητικό κτήριο να φτάνει τα 41 τ.μ. Διαθέτει επίσης, μια θερμαινόμενη πισίνα 60 τ.μ. με σάουνα, στο υπόγειο και μια στον εξωτερικό χώρο 130 τ.μ.

Το δεύτερο ακίνητο αφορά πολυτελή έπαυλη τεσσάρων υπνοδωματίων και βρίσκεται στη Μουτταγιάκα, στη Λεμεσό, σε ένα οικόπεδο έκτασης 1.043 τ.μ. Το ακίνητο διαθέτει εξωτερική πισίνα.

Ακόμα μια έπαυλη πέντε υπνοδωματίων η οποία βρίσκεται στη Νήσου, Λευκωσία, προωθεί προς πώληση η Ελληνική Τράπεζα. Η έπαυλη βρίσκεται σε έκταση γης 2.779 τ.μ. και διαθέτει εξωτερική πισίνα.

Τρεις επαύλεις στην αγορά από AstroBank

Τρεις πολυτελείς επαύλεις ρίχνει στην αγορά και η AstroBank,  η πρώτη είναι τεσσάρων υπνοδωματίων και διατίθεται στην τιμή των €714.000. Το ακίνητο βρίσκεται στην οδό Αρχ. Κυπριανού στον Άγιο Δομέτιο. Το ισόγειο αποτελείται από κουζίνα, σαλόνι, γραφείο, ανελκυστήρα και αποχωρητήριο ξένων, ενώ ο 1ος όροφος αποτελείται από 3 υπνοδωμάτια και ο 2ος όροφος αποτελείται από το κυρίως υπνοδωμάτιο, ενώ το ακίνητο διαθέτει εξωτερική πισίνα.

Η δεύτερη οικία είναι τεσσάρων υπνοδωματίων και πωλείται προς €683.000. Βρίσκεται στην οδό Διονυσίου Σολωμού στην Αγλαντζιά. Υπάρχει εγκατεστημένη κεντρική θέρμανση πετρελαίου και τζάκι. Εξωτερικά υπάρχει αυλή, μπάρμπεκιου, πισίνα και καλυμμένος χώρος στάθμευσης.

Η τρίτη κατοικία που διαθέτει προς πώληση η AstroBank είναι και αυτή τεσσάρων υπνοδωματίων βρίσκεται στους Αγίους Τριμιθιάς στη Λευκωσία και πωλείται προς €646.000.

Της Ηρώς Ευθυμίου