You are here

Στον κορωνοϊό προσκρούει και το Larnaca Tower

20/11/2020 07:11

Στον κορωνοϊό φαίνεται να προσκρούει και η μεγάλη τουριστική επένδυση Larnaca Tower, του ρώσου επιχειρηματία Νικολάι Ποταπένκο, που προωθεί στην καρδιά της Λάρνακας στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων, παρά τη  διαμαρτυρία του την περασμένη εβδομάδα,  ότι η διαδικασία κόλλησε στο συμβούλιο παρεκκλίσεων.

Σε δηλώσεις στη StockWatch, η ανώτερη λειτουργός του συμβουλίου παρεκκλίσεων Μάρω Παπαδοπούλου, εξήγησε ότι η καθυστέρηση προέκυψε αρχικά από την απόφαση του επενδυτή να διαφοροποιήσει τα σχέδια του έργου και να το μετατρέψει σε αμιγώς τουριστική ανάπτυξη. Δηλαδή ενώ στα πρώτα σχέδια που είχε καταθέσει ζητούσε άδεια για ένα πύργο 30 ορόφων και ένα ξενοδοχείο 10 ορόφων, αργότερα κατέθεσε νέα αίτηση για ένα ξενοδοχείο 10 ορόφων και ένα δεύτερο 27 ορόφων, (γύρω στα  500 δωμάτια) ενώ στη συγκεκριμένη περιοχή επειδή είναι στο κέντρο της αστικής πόλης επιτρέπονται ξενοδοχεία μικρά των 80 δωματίων, ως εκ τούτου χρήζουν ενδελεχή έλεγχο από το συμβούλιο παρεκκλίσεων.

Πρόσθεσε, ότι εντός των ημερών θα λάβουν τα επιπρόσθετα στοιχεία από το δημαρχείο Λάρνακας και σε 15 ημέρες το αργότερο θα τα εξετάσουν και μετά θα ενημερώσουν τον επενδυτή για την ημερομηνία της δημόσιας ακρόασης.

«Λόγω όμως του κορωνοϊού έχουν ανασταλεί όλες οι δημόσιες ακροάσεις οπότε έχει συσσωρευτεί ένας μεγάλος αριθμός δημόσιων ακροάσεων οι οποίες σημειωτέων είναι προπληρωμένες από τους αιτούντες.  Άρα όλοι βιάζονται, συνεπώς δεν αναμένεται ότι θα πραγματοποιηθεί σύντομα η δημόσια ακρόαση για την επένδυση.

Σημειώνεται, ο ρώσος επιχειρηματίας Νικολάι Ποταπένκο, ο οποίος ζει στην Κύπρο εδώ και τριάντα χρόνια και είναι κάτοχος κυπριακού διαβατηρίου πριν μια περίπου εβδομάδα διαμαρτυρήθηκε έξω από το προεδρικό κρατώντας πανό στο οποίο ανέγραφε ότι η Κύπρος δεν θέλει νόμιμους επενδυτές καθώς όπως ανέφερε, εδώ και επτά χρόνια αναμένει άδεια οικοδομής για το μεγάλο project του, το κόστους του οποίου υπολογίζεται στα €170 εκ., και θα ανεγερθεί στο χώρο που σήμερα λειτουργεί το καφεστιατόριο Hobos και θα εκτείνεται μέχρι την εμπορική οδό Ζήνων Κιτιεύς.

Ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, στις δηλώσεις του υπενθύμισε ότι ο κ. Ποταπένκο, έχει αλλάξει τέσσερις φορές σχέδια και άλλες τόσες φορές ιδέες για την ανάπτυξη.

Της Ηρώς Ευθυμίου