You are here

Ζητούν αναστολή ενοικίων για τ/κ υποστατικά

02/04/2020 15:58

Την αναστολή ενοικίων για τα τουρκοκυπριακά επαγγελματικά υποστατικά, ζητά η ΠΟΒΕΚ με επιστολή που απέστειλε προς τον υπουργό εσωτερικών Νίκο Νουρή.

Σημειώνεται ότι οι επιπτώσεις από την ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας του ιού COVID 19 σε όλον τον κόσμο και στην Κύπρο και τα έκτακτα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπισή της είναι τρομακτικές. 

«Οι πλείστες επιχειρήσεις έχουν αναστείλει  τις δραστηριότητές τους, είτε με τα διατάγματα του υπουργού υγείας, είτε υποχρεώθηκαν εκ των πραγμάτων. Παρέλυσε η οικονομική ζωή του τόπου και οι συνέπειες στο βιοτικό επίπεδο του λαού θα είναι ανυπολόγιστες», αναφέρεται.

«Οι  επιχειρηματίες, παράλληλα με την αγωνία για τη φυσική τους επιβίωση, αγωνιούν και για την επιβίωση των επιχειρήσεων τους», προστίθεται..

«Κύριε Υπουργέ, μέσα σε αυτήν την κόλαση που βιώνουμε, απευθυνόμαστε σε σας, σαν τον Κηδεμόνα Τουρκοκυπριακών Περιουσιών, με την παράκληση και την ελπίδα, ότι θα αναστείλετε την υποχρέωση καταβολής ενοικίων των τουρκοκυπριακών υποστατικών επαγγελματικής στέγης, διαρκούσης της κρίσης. Αναμένουμε επίσης, ότι θα αποφασίσετε και δραστική μείωση των πιο πάνω ενοικίων για την περίοδο που θα ακολουθήσει μετά την άρση των απαγορευτικών διαταγμάτων, διότι η κρίση θα διαρκέσει πολύ περισσότερο», καταλήγει.